Mexicaanse grieprap van dokter Schrader

Array

schraderDokter Schrader schreef een rap over de Mexicaanse griep. Hij vindt de voorlichting over de griep onvoldoende en wil hier met een rap verandering in brengen. TV West heeft er een clip van gemaakt. Hij rapt over de onduidelijkheden die er bestaan omtrent de Mexicaanse griep. Het refrein luidt: ‘Geef geen handen, was je handen, raak je gezicht niet aan’.

Walter Schrader (Den Haag, 1955) studeerde medicijnen, werkte in de acute psychiatrie, was gevangenisarts, rampenarts en coördinator van oogheelkundige kampen in Ghana en Nigeria.
Voor zijn humanitaire werk ten behoeve van burgerslachtoffers van de recente oorlog in het voormalige Joegoslavie ontving hij officiele onderscheidingen van verscheidene elkaar bestreidende partijen.

Momenteel werkt de schrijver als huisarts en is voorzitter van een organisatie voor Redistributie van Medische Instrumenten. (www.remedi.org). De Website van Schrader kunt u hier vinden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Mexicaanse grieprap van dokter Schrader"

 1. Walter Schrader (med)

  Onderwerp: aankomst hulpzending geneesmiddelenin Padang

  PERSBERICHT

  DEN HAAG- De Ambassadeur van Indonesië, de Heer Habibi heeft recent een omvangrijke zending medische hulpgoederen van de Stichting Horizon Holland in ontvangst genomen. De medicijnen waarmee de acute medische zorg voor 30.000 patiënten gedurende drie maanden is gegarandeerd is overgevlogen naar Padang en direct aan de Burgemeester overgedragen.

  Afgelopen vrijdag, tijdens de uitreiking van de belangrijkste Indonesische onderscheiding van verdienste, de Bintang Mahaputra aan ex-minister Bot, Europarlementariër van Baalen en ex-voorzitter Horizon Holland dhr Brijl benadrukte Habibi nogmaals dat een enorme humanitaire ramp zich in Padang nog steeds aan het voltrekken is. Tienduizenden huizen maar ook klinieken en ziekenhuizen werden in deze stad met 1 miljoen inwoners in een paar seconden volkomen met de grond gelijk gemaakt. Duizenden werden zwaargewond of verloren hun leven, tienduizenden verloren hun huizen en bezittingen.
  Als gevolg van beschadiging van drinkwater- en riool voorzieningen liggen besmettelijke ziekten op de loer. Vooral kinderen en ouderen kunnen alsnog slachtoffer worden van Cholera, Dysenterie en andere besmettelijke ziekten.
  De gezondheids autoriteiten van Indonesië bevestigen de vrees dat de Mexicaanse griep in de huidige omstandigheden bij deze kwetsbare groepen hard kan toeslaan en vragen de WHO en bevriende landen te ondersteunen bij een zo spoedig mogelijke vaccinatie Campagne.
  Met de snelle zending van de medische hulpgoederen van Horizon Holland is aangetoond dat de Indonesische autoriteiten de beschikking hebben over de mogelijkheden de vaccins veilig over te brengen naar het noodgebied.

  1. Walter Schrader+(med)

   http://www.youtube.com/watch?v=xbbVGCaTKL4

   Dames en heren
   Terugkomende van de vakantie heb ik geprobeerd te waarschuwen voor besmetting van elkaar op de Lagere en Middelbare Scholen. Ik deed dat via een Rap waarvan ik hoopte dat die navolging zou krijgen op deze scholen. Gelukkig is die massale besmetting tot nu toe uitgebleven.
   De “Hoest in je Mouw” rap is inmiddels door miljoenen mensen gehoord en gezien via 5 radio en 4 TV zenders.
   Ook ben ik erg blij dat de griep voor gezonde mensen minder gevaarlijk lijkt dan aanvankelijk werd verondersteld. Vandaar dat het RIVM nu adviseert alleen risico patienten en gezondheidspersoneel te vaccineren. Over die risicogroepen bestaat veel verwarring: eerst waren de mensen die voor 1957 zijn geboren goed beschermd, later werd dit voor 1947 en nu is dat juist de risicogroep. Ook is bekend gemaakt dat relatief veel jongeren met problemen zijn opgenomen op Intensive Cares. Je bent als jongere dus toch niet helemaal veilig.
   Wat nu uiteindelijk de risico groepen zijn heeft het RIVM in een folder laten weten. De folder moest met de uitnodiging voor de vaccinatie naar de risico patienten worden gestuurd. Helaas was de uitnodiging bij veel artsen al de deur uit toen de folders op 20-10-09 werden afgeleverd. De motivatie om te komen moeten de risicopatienten dan deels maar putten uit de vriendelijke uitnodiging en het nieuws uit de media.
   Veel vaccins zijn al verspreid naar instellingen, slechts een klein percentage van het personeel zich wil laten inenten. Waarschijnlijk vele horderdduizenden vaccins liggen waardeloos in de koelkasten. Het is duidelijk dat ook de huisartsen met een overschot komen te zitten.
   Er is tot nu toe geen beleid voor het retourneren van deze vaccins. Deze vaccins kunnen wij wereldwijd redistribueren zodat ook risicogroepen in arme landen beschermd kunnen worden. Dit is in hun belang en het is in ons belang. Ook hier schreef ik een Rap over die ik samen met Bram Bonarius op muziek heb gezet. Graag wil ik een bijdrage leveren aan het centraal verzamelen van deze overtollige vaccins en het doneren aan de WHO of aan een bevriend land waar het geld om die vaccins te kopen er eenvoudigweg niet is. Denk aan de rampgebieden in Sumatra en India.
   Tennslotte wil ik waarschuwen voor grote bijeenkomsten van vermoeide, zingende en feestende mensen, deze vallen immmers toch ook in een risico groep. Ik weet niet wanneer de EO jongerendag is, maar zolang de hoogste alarmfase van kracht is moet je hiermee voorzichtig zijn. Duizenden zingende mensen in een grote hal. De Pelgrimstocht naar Mekka is een tweede nog veel massaler evenement waar veel Nederlanders naartoe zullen gaan. Arabische artsenorganisaties wilden in maart van dit jaar de tocht naar Mekka nog laten afblazen. Dit gebeurde niet Wij kunnen de Nederlandse Moslims beschermen door de risico groep met de Mekka-gangers uit te breiden. We hebben tenslotte vaccins zat en het is nog in ons eigenbelang ook.
   Ik hoop dat dit bericht gelezen wordt door de GGD, de RIVM en door Moslimorganisaties die zelf een preventieve vaccinatie kunnen organiseren. Hetzelfde gebeurt toch immers met besmettelijke hersenvliesontsteking (Meningitis)??
   Met vriendelijke groet
   Walter Schrader

Comments are closed.

Recente artikelen