Robert Schoemacher traint voor steptocht

Array

steppen tegen kankerAMERONGEN – De bekende cosmetische arts Robert Schoemacher traint zondag 11 oktober voor de monstertocht die hij volgend jaar stept voor de Stichting STOPhersentumoren.nl. De training begint om 11.00 uur en is op de Amerongseberg in Amerongen. Schoemacher stept 28 augustus volgend jaar de Alpe d’Huez op om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. De arts is ontzettend sportief en wil dat talent graag inzetten voor het goede doel. Al moet hij het steppen nog wel onder de knie krijgen, bekent hij.

Volgens STOPhersentumoren.nl wordt er al decennia lang amper geld uitgegeven aan onderzoek naar tumoren die ontstaan in de hersenen (primaire hersentumoren). Daardoor betekent deze diagnose vrijwel altijd een doodvonnis voor de dagelijks gemiddeld vier Nederlanders die de ziekte krijgen.

Met de stepactie moet 450.000 euro worden opgehaald door driehonderd steppers. Met dat geld kan STOPhersentumoren.nl een groot wetenschappelijk onderzoek financieren.

Mensen die de stepactie willen ondersteunen, kunnen op www.steppentegenkanker.nl een stepper uitkiezen en deze sponsoren. Meedoen kan ook. Kijk voor meer informatie op de site.

One thought on "Robert Schoemacher traint voor steptocht"

 1. Beste Robert,

  Dit is een heel goed initiatief. Ik doe mee!
  Ik heb de feiten gelezen over hersentumoren. Dat is echt verschrikkelijk!
  Als je de details wilt weten:
  Belangrijke feiten over hersentumoren
  1. Wereldwijd krijgen bijna 500 mensen per dag deze diagnose, dat is 20 mensen per uur. In Nederland krijgen zo´n 1.000 tot 1.500 mensen per jaar de diagnose, waaronder 40 kinderen.
  2. Hersentumoren zijn de meest dodelijke vorm van kanker bij kinderen. Als je eenmaal een primaire hersentumor hebt, dan weet nog niemand hoe en wanneer die je fataal gaat worden ook al lijk je op dat moment nog erg gezond.
  3. De prognose van de primaire hersentumor is uitzonderlijk slecht. Na diagnose is de gemiddelde overleving van een patiënt slechts 15 maanden. Operatie, chemokuur en/of bestraling is alleen mogelijk als de aard en de plek van de tumor dit toelaat. Na operatie komt de tumor altijd terug; in 98% van de gevallen binnen 1 tot 2 jaar. Bij volwassenen is er helemaal géén genezingspercentage. Primaire hersentumoren is een ziekte die de persoonlijkheid van de patiënt daadwerkelijk veranderd.
  4. Primaire hersentumoren maken geen onderscheid op leeftijd, geslacht, gezondheid of wat dan ook en dus kan iedereen het elk moment krijgen of al hebben. Hoofdpijn, slechtziendheid, epilepsie, geheugenverlies, duizeligheid en vele andere zaken zijn symptomen van een primaire hersentumor.
  5. Er is de laatste 30 jaar praktisch geen vooruitgang geboekt op het gebied van onderzoek naar en genezing van primaire hersentumoren. Men weet bijvoorbeeld nog steeds niet hoe primaire hersentumoren ontstaan. Er zijn meer dan 120 verschillende soorten hersentumoren, hetgeen het vinden van een oplossing sterk bemoeilijkt. Ook kunnen hersentumoren (nog) niet via het bloed opgespoord worden, maar uitsluitend via een CT of MRI scan en worden daardoor vaak laat ontdekt. Voor onderzoek naar de kwaadaardige aard van de tumor is een hersenoperatie noodzakelijk.
  6. Primaire hersentumor is een vorm van kwaadaardige kanker die relatief veel jonge mensen en hun omgeving zeer ingrijpend treft in de bloei van hun leven. Ook al hebben kinderen tenminste enige kans om een primaire hersentumor te overleven, het is de grootste kanker-killer onder de 15 jaar. Maar ook bij overleven houden zij blijvend last van ernstige bijwerkingen van de behandeling.
  7. Doordat hersentumoren nog geheel niet genezen kunnen worden en patiënten bovendien ook snel overlijden is onderzoek naar deze vorm van kanker relatief moeilijker en duurder en moet de roep om onderzoek en geld vooral van de nabestaanden komen.
  8. De kosten van de ziekte zijn nooit goed bepaald; maar zijn zeker in de honderden miljoenen euros. 1.500 patienten per jaar vergen dure en intensieve neurochirurgische en oncologische behandeling en verpleging. 1.500 patienten kunnen niet volwaardig aan de maatschappij bijdragen, werken, zorgen, etc. 1.500 patienten overlijden te jong. De impact op achtergebleven ouders, kinderen, partners is onschatbaar en brengt ook flinke kosten met zich mee. Grote stichtingen en bedrijven stoppen jaarlijks vele miljoenen in het omgaan met kanker. Als we het kunnen gaan genezen kan hier flink op bespaard worden.

  Ga naar http://www.STOPhersentumoren.nl voor nog veel meer informatie – of geef direkt aan de aktie: http://www.steppentegenkanker.nl

  Rob

Comments are closed.

Recente artikelen