Drie genomineerden “Het Beste Zorgidee 2009” bekend

Array

beste-zorgideeMogelijkheid tot inzenden ideeen gesloten
Houten, 9 oktober 2009 ” De inzendingen voor “Het Beste Zorgidee 2009” van Nederland zijn binnen, de wedstrijd is gesloten. Uit de ruim 200 inzendingen van dit jaar zijn drie genomineerden gekozen: mevrouw Rammeloo uit Breskens, mevrouw Bosman uit Enschede en mevrouw Welmoed van Boven uit Zeist. Zij maken kans op een cheque ter waarde van 10.000 euro. De winnaar van ?Het Beste Zorgidee? wordt op donderdag 29 oktober 2009 bij ONVZ Zorgverzekeraar bekendgemaakt.

Erno Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van Bestuur bij ONVZ Zorgverzekeraar: “We hebben ook dit jaar weer ontzettend mooie en praktische inzendingen ontvangen. Het was moeilijk om een keuze te maken, vooral omdat de kwaliteit en inzetbaarheid van de ideeen erg goed waren. Mocht u niet bij de genomineerden zitten: doe vooral volgend jaar weer mee, wie weet is uw idee volgend jaar wel Het Beste Zorgidee van 2010!”


Genomineerde inzendingen
Mevrouw Rammeloo opperde bij de jury om zorginstellingen een boodschappenpakket te laten maken wat de patient meekrijgt bij ontslag. “Dan hoeft de patient zelf niet direct boodschappen te doen bij thuiskomst.” De tweede genomineerde is de ?Dit ben ik kaart?. Mevrouw Bosman stelt voor een kaart op A4-formaat te maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij bezoeken regelmatig verschillende zorgverleners zoals bijvoorbeeld een oogarts, fysiotherapeut en huisarts. “Op de kaart kan de zorgverlener snel lezen wie de persoon is en waar rekening mee gehouden moet worden.” Mevrouw Welmoed van Boven dingt mee naar “Het Beste Zorgidee 2009” met een verwenpakket. Na afronding van een zorgbehandeling krijgt de patient een pakket mee met producten en samples van bedrijven en een folder van de vriendenstichting van bijvoorbeeld het ziekenhuis. “zodat zij bij thuiskomst hun te nemen stappen eenvoudig kunnen nemen.”

Criteria
De inzendingen zijn beoordeeld op een aantal criteria: is het toepasbaar in Nederlandse zorginstellingen en is het praktisch uitvoerbaar. Ook het effect moest meetbaar zijn, zodat bepaald kan worden of het een bijdrage levert aan het Nederlandse zorgstelsel. Vervolgens werd onderzocht tegen welke kosten en op welke termijn het idee kan worden gerealiseerd. De drie genomineerden worden ook aan de hand van deze criteria beoordeeld door een deskundige jury, waarna uiteindelijk één winnaar wordt gekozen. De winnaar wordt bekendgemaakt op 29 oktober 2009.

Over “Het Beste Zorgidee 2009” van ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ Zorgverzekeraar is een middelgrote zorgverzekeraar uit Houten. Om ook de markt te laten spreken startte ONVZ in 2008 de wedstrijd “Het Beste Zorgidee 2009”: een wedstrijd om het publiek van Nederland mee te laten denken aan de verbetering van de zorg. De winnaar van ?Het Beste Zorgidee? ontvangt een cheque ter waarde van ?10.000, vrij te besteden. ONVZ gaat naar aanleiding van de gestelde criteria bepalen of het winnende idee inzetbaar is. De jury bestaat uit: Prof. dr. N.A.M. Urbanus, Emeritus hoogleraar KNO UVA en oud-voorzitter RvB AMC Amsterdam, dr. P. Hasekamp, directeur Zorgverzekeraars Nederland en mr. E.A. Kleijnenberg, voorzitter van het bestuur van ONVZ.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Drie genomineerden “Het Beste Zorgidee 2009” bekend"

  1. Zeeuwse bij laatste drie in verkiezing Beste Zorgidee | Zeeland

    […] van dit jaar komt uit Zeeland. Mevrouw Rammeloo uit Breskens is een van de drie genomineerden in de verkiezing Het Beste Zorgidee […]

  2. Zeeuwse heeft beste zorgidee van Nederland | Zeeland

    […] – Het beste zorgidee van dit jaar komt uit Zeeland. Renate Rammeloo uit Breskens won de verkiezing Het Beste Zorgidee 2009 met haar plan om mensen die uit het ziekenhuis worden ontslagen een pakket boodschappen mee te […]

Comments are closed.

Recente artikelen