Google Griep trends uitgebreid naar Nederland

Array

google griep trendsVorig jaar november introduceerde Google een online dienst om de griep in kaart te brengen, Flu Trends op dat moment alleen gericht op gebruikers uit de Verenigde Staten. Eerder dit jaar werden daar al Mexico, Australie en Nieuw Zeeland aan toegevoegd en nu is Google Griep Trends ook beschikbaar voor Nederland. Tevens is Griep Trends nu beschikbaar in 37 verschillende talen.

Google spreekt nog van een experimenteel systeem en noemt Griep Trends een aanvulling op de medische statistieken die worden gebruikt door epidemiologen. De officiele schattingen hebben als nadeel dat ze beperkt zijn tot een land of regio en worden bovendien doorgaans maar een keer per week bijgewerkt. Bij Google Griep Trends gebeurt dat dagelijks. Met deze dienst wordt de verspreiding van de griep gevolgd aan de hand van bepaalde zoektermen uitgevoerd op de zoekmachine, de data is bijna realtime. Zodoende wordt er een redelijk nauwkeurig beeld gegeven van de griepactiviteit binnen een bepaalde regio. Deze schattingen worden deels geverifieerd door ze te vergelijken met officiele historische gegevens over griep in de betreffende landen en regio’s.Google zegt zijn gegevens te corrigeren voor zoektermen die populair zijn omdat ze in het nieuws worden genoemd, zoals de Mexicaanse of varkensgriep. Gepoogd wordt af te gaan op begrippen die mensen intikken omdat ze zichzelf niet lekker voelen, of omdat ze zieken in hun omgeving hebben.
Google geeft aan dat zoektermen als “varkensgriep” niet worden meegenomen. Dit omdat op dit moment mensen eerder naar meer informatie over de varkensgriep zoeken gezien berichtgeving hierover en niet zozeer omdat ze zelf de Mexicaanse griep hebben. Kijkend naar Nederland op dit moment is de griepactiviteit laag. Griep Trends is een project van Google.org, de filantropische tak van Google.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Google Griep trends uitgebreid naar Nederland"

  1. Google Griep trends uitgebreid naar Nederland | Mexicaanse Griep

    […] Naar de bron van dit nieuwsitem over de mexicaanse griep […]

Comments are closed.

Recente artikelen