Kritisch Prikken wint Meester Kackadorisprijs 2009

Array

kind prikDe Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) heeft haar jaarlijkse prijs toegekend aan de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP). Kritisch Prikken wordt mede schuldig genoemd aan het feit dat steeds minder Nederlanders zich laten inenten en aan het falen van de campagne tegen baarmoederhalskanker.

Hier de rest van de mening van de jury van de VtdK: “De NVKP werd 15 jaar geleden opgericht door homeopaten en antroposofen. Het woord kritisch in de naam wekt de suggestie van een weloverwogen oordeel, maar dit is slechts schijn. Hier betekent kritisch gewoon volgens de VtdK ‘anti’. De vereniging geeft een tijdschrift uit en onderhoudt een website waar voor de lezers gevaarlijke onzin over vaccinaties over de lezers wordt uitgestort.
Men kan nauwelijks een aandoening bedenken die volgens de NVKP niet door vaccineren wordt veroorzaakt: van wiegendood, astma, hersenbeschadiging, kanker en auto-immuunziekten tot aan aids toe. Volgens de NVKP worden ernstige infectieziekten helemaal niet voorkomen met vaccineren. Dat kan naar de mening van de NVKP veel beter met bijvoorbeeld homeopathische middelen.
Overigens zijn veel infectieziektes volgens de NVKP zo onschuldig dat vaccineren helemaal niet nodig is.

De NVKP wordt geacht mede schuldig te zijn aan de geleidelijk afnemende vaccinatiegraad van de Nederlandse bevolking én aan het mislukken van de inentingscampagne tegen baarmoederhalskanker. Een beter voorbeeld hoe kwakzalverij schade kan toebrengen aan de volksgezondheid is moeilijk te geven.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Kritisch Prikken wint Meester Kackadorisprijs 2009"

  1. De VtdK heeft de vereniging Kritisch Prikken een Geuzenprijs verschaft! Als na alle narigheid, tientallen heftige bijwerkingen van dit experimentele vaccin (die naar de media toe echter categorisch zijn ontkend of toegedekt)over een aantal jaren zal blijken dat het vaccin *maar een paar jaar werkt, *helemaal niet werkt, *niet werkt omdat andere HPV’s ook kanker gaan veroorzaken, *vrouwen geen uitstrijkje meer laten maken omdat het nu zogenaamd veilig is… *lange-termijn bijwerkingen als onvruchtbaarheid en miskramen exponentieel toenemen en ga zo maar door… . Ja als dat gebeurt weet ik waarvoor die prijs goed geweest is. Maar die anti-kwakzalvers, gesponsord door de farma-lobby zijn dan inmiddels wel met goed betaald pensioen en laten een hoop onzekerheid en twijfel achter. Als die stommelingen maar eens hun literatuur doornamen, ik bedoel niet alleen die artikeltjes die in hun straatje te pas komen!

  2. Een betere reclame kan Kritisch Prikken zich niet wensen!
    Hartelijk dank, heer Renckens.
    Hierbij nog enkele echte kwakzalvers voor uw komende verkiezing:
    Novartis-aandeelhouder Ab Osterhaus, Roel Coutinho, Margaret Chan, de Gezondheidsraad, Ab Klink.
    Onafhankelijke vooraanstaande artsen als dr Wolfgang Wodarg, longarts/parlementslid, dr Sharmi Hauger, VS, lid Nationale Raad van kinderartsen, ondertekenaar 34.366 petitie tegen dwangvaccinatie a universal declaration of resistance to mandatory vaccinations) drs Jannes Koetsier (Medische Missers, AVRO)(www.degezondepatient.nl), dr Luc Bonneux, epidemioloog, prof Bernard Debre, uroloog/parlementslid, dr Guylaine Lanctot, Canada,
    eva waarschuwen voor dit potentieel dodelijke vaccin ivm een non-pandemie; dr Wodarg stelt dat deze ‘griep’ geensceneerd is tbv aandeelhouders, de enigen die er baat bij hebben.

    Waar de WHO stelt dat de ernstige bijwerkingen van dit vaccin alias massavernietigingswapen in december 09 bekend worden, start A. Klink
    (gesouffleerd door A. osterhaus c.s.) in october: levensgevaarlijk.Gelukkig worden steeds meer mensen wakker.
    HET EINDE VAN HET VACCINATIETIJDPERK IS DAAR: de allopathie Godzijdank ontmaskerd.

Comments are closed.

Recente artikelen