Zilveren Kruis Achmea geeft voorkeur aan Mamma Centrum Catharina-ziekenhuis

Array

catharina-ziekenhuis1Patienten in de regio Brabant met (verdenking op) borstkanker die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis Achmea, worden door hun zorgverzekeraar geadviseerd om naar het Mamma Centrum van het Catharina-ziekenhuis te gaan voor de behandeling. De zorgverzekeraar heeft het Catharina-ziekenhuis geselecteerd als een van de ‘voorkeursziekenhuizen’ voor borstkanker. Het Catharina-ziekenhuis is het enige ziekenhuis in de regio Brabant dat dit predicaat heeft.

In de selectie kreeg de zorgverzekeraar een zeer goede indruk van de behandeling van borstkanker in het Mamma Centrum van het Catharina-ziekenhuis. De zorgverzekeraar kijkt bijvoorbeeld naar succes van de behandeling, specifieke complicaties, organisatie van de zorg en toegankelijkheid van de zorg. Het Catharina-ziekenhuis scoort onder andere goed op de punten:
– goed georganiseerd voor- en natraject bij behandeling
– patientveiligheid: (nagenoeg) ontbreken van de kans op schade bij de patient.
– operatietechnieken: aantal patienten waarbij kankerweefsel achterblijft na een operatie is zeer laag, toepassen van bijzondere technieken.
– wachttijd: korte toegangstijd, korte doorlooptijd tussen onderzoek en behandeling.

Arné van den Boom, directeur van Zilveren Kruis Achmea: “Om kwalitatief goede zorg te stimuleren en deze zichtbaar te maken voor de verzekerde, werken wij voor een aantal behandelingen met voorkeursziekenhuizen. Zo stimuleren wij patienten om te kiezen voor ziekenhuizen die goede zorg leveren, zoals het Catharina-ziekenhuis dit doet op het gebied van onder andere borstkanker. Het prikkelt bovendien ook andere ziekenhuizen om hun – goede – kwaliteit nog beter te maken. Dat is gunstig voor iedereen.”

Ziekenhuisprijs
Voor het behalen van de voorkeurspositie schenkt Achmea het Catharina-ziekenhuis honderd luisterboeken van ‘Meisje met negen pruiken’ door Sophie van der Stap. Als ‘luisterend oor’ voor de patient geven de nurse practitioners de luisterboeken in de komende periode aan patienten, met daarbij een persoonlijke boodschap.

Kwaliteit
Zilveren Kruis Achmea stelt kwaliteit van zorg voorop. Verzekerden worden beloond als zij de zorgverzekeraar voor negen behandelingen om advies vragen. De verzekeraar neemt dan het verplicht eigen risico voor haar rekening. Zilveren Kruis Achmea verzekerden die zich in het Catharina-ziekenhuis laten behandelen voor borstkanker, kunnen – na verwijzing door de huisarts – contact opnemen met de Afdeling Zorgbemiddeling van de zorgverzekeraar.

Pia Dijkstra in Mamma Centrum Eindhoven: Pink Ribbon Magazine 2009 – Circle of life
De zorg voor borstproblemen in Mamma Centrum Eindhoven behoort tot één van de beste van Nederland. Dit wekte belangstelling bij de redactie van fondswervende organisatie ‘Pink Ribbon’. Zij vroegen presentatrice Pia Dijkstra een middag in Mamma Centrum Eindhoven door te brengen met patiente Ans en chirurg-oncoloog Yvonne van Riet. Een journaliste en fotograaf maakten een reportage, welke te zien en te lezen is in het Pink Ribbon Magazine van 2009.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen