Zorgzaak tegen staatssteun Meavita

0
261

zorgzaakEr mogen geen miljoenen aan overheidssteun worden gegeven aan het voormalige zorgconcern Meavita. Dat vindt directeur Fempke Spiering van thuiszorgorganisatie de Zorgzaak in Hoogeveen. Daarom stapt de thuiszorgorganisatie de ZorgZaak stapt naar de rechter als het voormalige Meavita de 48 miljoen aan staatssteun ontvangt. “Dat zou concurrentievervalsing zijn”, vindt directrice Femke Spiering. De Nederlandse Zorg Autoriteit moet nog een besluit nemen over de steunaanvraag.

Meavita, met daarin onder meer Thuiszorg Groningen, ging begin dit jaar failliet en liet een enorme schuld achter. Het bedrijf was in kort tijd uitgegroeid tot één van de grootste zorgorganisaties van Nederland. Er wordt nu gevraagd om een overheidssteun van 48 miljoen euro. Na een snelle reeks fusies groeide Meavita uit tot het op een na grootste zorgconcern van het land. Anderhalf jaar later was het eigen vermogen nihil en verloor het concern miljoenen per maand. In maart dit jaar ging Meavita Nederland failliet. De opgesplitste zorgkolos leverde thuiszorg onder de kostprijs, experimenteerde met dure projecten voor zorg op afstand en verloor de binding tussen de fusiepartners.

Vorig artikelNieuw zorgmodel CIRO+ moet zorgkosten verlagen
Volgend artikelJellinek kliniek Verslavingszorg voor bekende Nederlanders
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.