VWS geeft stand van zaken Meavita NL

Array

meavita-logo1Meavita werd na het bankroet opgesplitst in Thuiszorg Groningen en een Haagse zorginstelling. De twee instellingen vragen miljoenen euro’s van het kabinet om het faillissement goed af te wikkelen, onder meer voor het sociaal plan voor ex-Meavita werknemers. Vanaf het moment dat duidelijk werd dat Meavita NL in ernstige financiele moeilijkheden verkeerde heeft VWS het waarborgen van de continuïteit van zorg centraal gestaan. Daarbij heeft VWS steeds gepoogd instellingen, zorgkantoren, gemeenten en de NZa hun respectievelijke verantwoordelijkheden te laten nemen. Ondanks de ingrijpende gevolgen van het opgaan in en vervolgens weer ontvlechten uit Meavita NL, kan Sensire op eigen kracht verder kan ontwikkelen en zal de continuïteit van zorg in de regio Oost Gelderland niet in het geding komen.

Voor Vitras is dat minder positief. De verlieslatende Huishoudelijk Hulp/WMO wordt eind 2009 gestaakt. Op recent uitgeschreven aanbestedingen voor huishoudelijke hulp is door Vitras niet meer ingeschreven omdat de vermogenspositie van Vitras/CMD niet meer voldeed aan de betreffende aanbestedingseis. Tot het eind van 2009 wordt nog aan vier gemeenten huishoudelijke hulp geleverd. Voor een deel van de medewerkers is inmiddels ontslag aangevraagd. In de meeste gevallen is het mogelijk gebleken om medewerkers bij andere organisaties onder te brengen. Inkrimping van indirecte functies is gerealiseerd via het niet-verlengen van tijdelijke contracten, natuurlijk verloop en ontslagaanvragen. Tot zover de informatie van het bestuur van Vitras/CMD.

Naar de waarneming van VWS is duidelijk dat Vitras/CMD enerzijds belangrijke strategische beslissingen genomen heeft om te kunnen blijven voortbestaan. Anderzijds is de financiele situatie verre van rooskleurig en heeft Vitras een steunaanvraag, die mede ondertekend is door het zorgkantoor, bij de NZa moeten indienen.
Stand van zaken steunaanvraag
Vitras/CMD heeft op 11 juni 2009 bij de NZa haar steunaanvraag ingediend. Het Zorgkantoor Utrecht ondersteunt het steunverzoek van Vitras/CMD omdat het risico’s ziet voor de continuïteit voor de zorgverlening in gemeenten waar Vitras zorg levert. De gevraagde steun betreft feitelijk tweederde deel van het geprognosticeerde negatief saldo van de AWBZ-reserve per 31 december 2009. Eenderde deel van dat negatieve saldo neemt Vitras/CMD voor eigen rekening, volgens de steunaanvraag. Dat negatief saldo wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door kosten voor reorganisatie, boventalligheid en ontslag/afbouw van personeel.
Na ontvangst van de aanvraag heeft de NZa nadere informatie opgevraagd bij zowel Vitras/CMD als bij Zorgkantoor Utrecht. Ook heeft de NZa over de aanvraag van Vitras/CMD een hoorzitting gehouden.
In de achter ons liggende weken is er, met behoud van ieders eigen verantwoordelijkheid, overleg gevoerd en zijn posities ook schriftelijk vastgelegd. Het zorgkantoor en de instelling zijn primair verantwoordelijk voor het waarborgen van de continuïteit van zorg. In dat kader heeft VWS de NZa gevraagd zich er bij haar besluitvorming van te vergewissen dat hoe dan ook de continuïteit van zorg daadwerkelijk geborgd blijft. Dit omdat de continuïteit van zorg niet zonder meer gewaarborgd lijkt te zijn. Bij elk van de denkbare scenario’s (steunverlening, overname door een andere partij of overname van zorg door een andere partij) staat doorlevering van cruciale zorg voor mij voorop.
Het is nog onbekend wanneer de NZa een definitief besluit neemt over de steunaanvraag van Vitras/CMD.

In geval van Haagse Wijk- en Woonzorg (HWWzorg) is de overeenkomst tussen de curatoren en de nieuwe stichting op 13 maart 2009 getekend. HWWzorg levert intra- en extramurale AWBZ-zorg. De begroting voor 2009 beloopt ongeveer 85 miljoen euro. Vlak voor het faillissement van het Haagse deel van Meavita NL (Meavita West) is het onderdeel Wmo-huishoudelijke hulp verkocht aan TSN. Alle 980 medewerkers zijn toen met behoud van hun rechtspositie overgenomen door de nieuwe aanbieder. Inmiddels heeft er ook een nieuwe aanbestedingsronde voor huishoudelijke hulp in Den Haag plaatsgevonden.

De Staatssecretaris ontving per brief signalen over de manier waarop de medezeggenschap van clienten bij HWWzorg vormgegeven is. Die signalen zijn aan de orde gesteld in periodiek overleg met de voorzitter van de raad van toezicht. Afgesproken is dat de voorzitter van de raad van toezicht de signalen zal opnemen met de bestuurder.
Er zijn partijen geïnteresseerd in het overnemen van (delen van) HWWzorg. Het is de verantwoordelijkheid van HWWzorg om daar in samenspraak met de curatoren, gegeven ook de intentie die werd vastgelegd in de statuten, serieus mee om te gaan.
Te constateren valt dat door de activering van de nieuwe stichting HWWzorg de continuïteit van zorg na het faillissement niet in het geding is geweest. Volgens VWS  besteed HWWzorg zeer veel energie aan het op orde krijgen van exploitatie en administratie en dat veel gevraagd is van medewerkers.

De steunaanvraag van HWWzorg is op 24 juli en 18 augustus 2009 ingediend bij de NZa. Het zorgkantoor heeft mede ondertekend. Door HWWzorg en Zorgkantoor Haaglanden is desgevraagd meermaals nadere informatie verstrekt. Op 7 en 16 oktober 2009 hebben hoorzittingen plaatsgevonden. Ook in geval van HWWzorg vormen het sociaal plan en de herstructurerings-/beredderingskosten belangrijke onderdelen uit de steunaanvraag. Ook hier is het, volgens de bestuurder, de bedoeling om vanaf 2010 geen verlies meer te lijden. De NZa zal bij zijn beoordeling de signalen die er zijn dat andere aanbieders (delen van) de zorg van HWWzorg willen overnemen, betrekken.
De verwachting van de NZa is dat er niet gelijktijdig over de steunaanvragen van HWWzorg en TZG besloten gaat worden. Wanneer het besluit van de NZa over de aanvraag van HWWzorg valt is evenwel nog niet precies aan te geven.

Het samenwerkingsverband Mobiliteitscentrum Thuiszorg van sociale partners, gemeenten en UWV-werkbedrijf is de afgelopen tijd actief betrokken geweest bij de in gang gezette reorganisaties. Op het moment dat ontslag of overgaan van personeel naar een andere instelling dreigt is concrete ondersteuning geboden. Die ondersteuning leidt ertoe dat ontslag zoveel mogelijk wordt voorkomen en de overgang van personeel soepel verloopt.

Staatssecretaris Bussemaker meent te kunnen constateren dat in de afgelopen maanden veel gevergd is van de betrokken medewerkers. Ook de komende tijd zal er nog veel werk verzet moeten worden om de continuïteit van zorg blijvend te waarborgen. De continuïteit van zorg is voor en na het faillissement gewaarborgd geweest.

Bij de brief van 3 september 2009 verzocht de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport om een stand-van-zaken-brief over Meavita NL, “met name waar het de doorstartoperatie in al zijn facetten betreft (o.a. personeel en financieel)”. Met deze brief (zie bijgevoegd kamerstuk) wordt aan dat verzoek voldaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen