Op 11-11 Bewustwordingscampagne nietgek.nl van start gegaan

Array

nietgek.nlOp de elfde van de elfde is de Bewustwordingscampagne nietgek.nl van start gegaan. Met deze publiekscampagne wil het Early Detection and Intervention Team van Rivierduinen jongeren, jong volwassene en hun familie aansporen hulp te zoeken als zij kampen met psychische klachten.

Nietgek.nl is onderdeel van een campagne om jongeren (en hun familie en betrokkenen) te informeren over psychische problemen. En, belangrijker nog, over wat je daar aan kunt doen!  Op de site vind je informatie over bijvoorbeeld angst, depressie, psychose. Speciaal voor jongeren tussen de 14 en de 35 jaar is EDIT. De website bevat belangrijke informatie voor jongeren met psychische problemen en hun familieleden/betrokkenen. Bovendien is er een telefonische hulpdesk waar iedereen met vragen over dit probleem (anoniem) terecht kan.

Iedereen die meer wil weten over psychische klachten in het algemeen of over psychose in het bijzonder, kunnen terecht bij de helpdesk. Ook betrokkenen die zich zorgen maakt over een jongeren (leerling, kind, vriend(in)) en mensen die werken met jongeren kunnen bij de helpdesk aankloppen om antwoord te krijgen op vragen die hen bezighouden. Uw vragen worden in eerste instantie beantwoord door professionals van EDIT en desgewenst kunnen zij u weer doorverwijzen naar een hulpverlener. Natuurlijk is het ook mogelijk om anoniem uw verhaal te doen.Het is belangrijk dat jonge mensen zo snel mogelijk aan de bel trekken als zij deze klachten hebben, omdat een psychose op die manier vaak kan worden voorkomen. Bovendien leidt een laat ontdekte psychose vaak tot problemen op school, op het werk en in de omgang met anderen.

Centraal in de campagne staan www.nietgek.nl en de helpdesk 0800-nietgek (0800 643 84 35). Wil je meer weten of verder praten, dan kun je onze helpdesk bellen of meepraten op het forum. Kortom: waar wacht je nog op?!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen