De vragen en antwoorden van de Nationale wetenschapsquiz 2009 van NWO staan online

Array

nwq16Vanaf zaterdag 27 november staan alle vragen van de nationale wetenschapsquiz van NWO weer online op Medicalfacts. Dus er kan weer naar hartelust gediscussieerd worden over de NWQ 2009. Er zal een aparte rubriek gemaakt worden waar je de vragen terug kan vinden. Veel plezier en ik hoop weer op mooie succesjes voor de deelnemers. Om mee te discussieren moet je wel even naar de de categorie NWQ2009 op Medicalfacts.nl surfen. Je bent er van harte welkom!

In samenwerking met NWO organiseert VPRO dit jaar voor de 16e keer De Nationale Wetenschapsquiz. Op zondagavond 27 december zal een team van mensen uit de wereld van de kunsten met een passie voor wetenschap het opnemen tegen vier kwieke wetenschappers. Deze acht hebben de uitdaging aangenomen om hun creativiteit en kennis op de proef te stellen. Er zullen hen vijftien pittige vragen worden voorgelegd, die moeten uitwijzen in welk team de knapste koppen zitten.

Deelname aan de Nationale Wetenschapsquiz (Senior en Junior) kan tot maandag 22 december, 12.00 uur. Dan moeten invulformulieren per post of via internet binnen zijn.
Vul het formulier op de website van NWO volledig in en druk op de verzendknop onderaan om uw inzending te versturen

De presentatie wordt dit jaar verzorgd door Lottie Hellingman. Haar rol in De Storm leverde haar een Gouden Kalfnominatie op voor beste vrouwelijke bijrol. In het verleden presenteerde zij met veel plezier Jules Unlimited. In de Nationale Wetenschapsquiz wordt zij bijgestaan door Rob van Hattum. Van Hattum maakt al zo’n 25 jaar televisieprogramma’s. Voor de VPRO maakte hij onder andere Noorderlicht en Noorderlicht Nieuws. Daarnaast is hij veel bezig met Wetenschap 24, een samenwerkingsverband tussen Kennislink, NEMO, Teleac en de VPRO.

Elk jaar kunt u ook thuis via kranten, tijdschriften en internet meedoen met De Nationale Wetenschapsquiz. En dit jaar proberen we u een beetje te helpen met vier afleveringen van NWQ, het voorspel die iedere zondagavond in december te zien zullen zijn.

In deze uitzendingen worden aan de hand van de thema’s biologie, logica, waarneming en exact tipjes van de sluiers van de finalevragen opgelicht. Wetenschappers laten zien hoe zij tot een antwoord zouden komen en onthullen zo de wetenschap achter de vragen. Kijken heeft dus zin, het maakt de quiz iets makkelijker.

Iedere aflevering van NWQ, het voorspel vertellen twee finalisten wie ze zijn en waarom ze willen strijden in de quiz. Wat hebben ze met wetenschap en met welke grote vragen kampen ze? Niet alleen het antwoord daarop is belangrijk, maar ook hoe de oplossing van een probleem aan de hand van experimenten en redeneren tot stand komt.

Kortom, als u het hoog tijd vindt voor een opfrisbeurt van uw wetenschappelijke ontwikkeling, kijk dan zeker naar NWQ, het voorspel en leef u vervolgens uit op de finalevragen. En wie weet ziet u uw naam als winnaar terug in de finale!

Uitzendingen De Nationale Wetenschapsquiz 2009 en NWQ, het voorspel, Nederland 2

NWQ, het voorspel: 29 november, 6 december, 13 december en 20 december

De Nationale Wetenschapsquiz 2009: 27 december

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen