Viecuri opent buitenpolikliniek in Peel en Maas

Array

1Om de ziekenhuiszorg dichterbij haar patienten te brengen, opent VieCuri begin 2010 een buitenpolikliniek in de nieuwe gemeente Peel en Maas. In deze buitenpolikliniek houden specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen spreekuur voor ziekenhuispatienten. Daarnaast vindt in de buitenpolikliniek ook diagnostisch onderzoek plaats. Dit is uniek te noemen omdat de meeste buitenpoliklinieken zich beperken tot spreekuren.

Het VieCuri-ziekenhuis opent in februari een polikliniek in de nieuwe gemeente Peel en Maas. Patienten hoeven dan niet meer voor alle zaken naar de ziekenhuizen in Venlo of Venray. Bijzonder is dat de specialisten in de nieuwe poli niet alleen spreekuur houden, maar ook diagnostisch onderzoek verrichten. De poli komt aan de John F. Kennedylaan in Panningen.
VieCuri is in Peel en Maas op zoek gegaan naar een geschikte locatie en heeft die gevonden in een pand aan de John F. Kennedylaan 231 te Panningen. Dit pand bevindt zich dichtbij het Pantaleon Medisch Centrum. “Door voor juist deze locatie te kiezen, maken we het voor patienten makkelijk om bij ons binnen te lopen. Ook zorgen we ervoor dat het contact tussen huisarts en specialist vergemakkelijkt doordat we simpelweg de afstand verkleinen”, aldus Max Visser, voorzitter Raad van Bestuur VieCuri. Naar verwachting wordt de buitenpoli in februari geopend. De specialisten van VieCuri zijn eveneens enthousiast over dit initiatief. Leo Rasing, voorzitter Medische Staf: “Op dit moment kunnen we al toezeggen dat de specialismen cardiologie, dermatologie, kindergeneeskunde, neurologie, orthopedie, sportgeneeskunde en anesthesiologie in de buitenpolikliniek vertegenwoordigd zullen zijn. Daarmee willen we ook van onze kant de ontwikkelingen die door huisartsen in Helden in gang gezet zijn, ondersteunen”.

De spreekuren op locatie worden volledig ondersteund door diagnostische functionaliteiten zoals bloedafname, functie-onderzoek en röntgen. Op dit moment kunnen inwoners voor bijvoorbeeld bloedafname terecht in het Groenekruis gebouw in Panningen. Voor functie- en röntgenonderzoek dienen inwoners naar VieCuri in Venlo of Venray te komen. Met de opening van de nieuwe buitenpolikliniek aan de John F. Kennedylaan behoort die reistijd straks tot de verleden tijd. Max Visser: “Het openen van buitenpoliklinieken past binnen ons beleid waarbij klantvriendelijkheid en laagdrempelige zorg belangrijke peilers zijn”.

VieCuri heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan met buitenpoliklinieken. Sinds 2008 is er een buitenpolikliniek in Horst die naar volle tevredenheid van huisartsen en patienten draait. Dit blijkt uit het recent gehouden klanttevredenheidsonderzoek: zowel de huisartsen als de patienten zijn erg tevreden over de service en kwaliteit van de buitenpolikliniek. Onlangs zijn ook de plannen om te komen tot een centrum voor gezondheidszorg in Reuver formeel bekrachtigd.

Om de belangstellende specialisten hun nieuwe werkplek te tonen, werd op maandagavond 14 december een informatiebijeenkomst georganiseerd in het nog aan te passen pand.

VieCuri heeft al zo’n voorziening in Horst. Mogelijk komt er ook één in Reuver.

Bron: Viecuri

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen