Voorlichting over psoriasis op iPods

Array

ipod-touchAfdeling Dermatologie Erasmus MC geeft voorlichting via iPods in wachtkamer
Op 17 december introduceert de afdeling Dermatologie van het Erasmus MC voorlichting over psoriasis via Ipods in de wachtkamer. De voorlichting bestaat uit twintig filmpjes, waarin steeds een ander aspect van de huidziekte aan bod komt, alsmede beschikbare behandelingen in het Erasmus MC.

Dermatologie heeft twintig voorlichtingsfilmpjes van één tot vijf minuten laten maken. Daarin belicht de afdeling steeds een ander aspect van de huidziekte psoriasis en de beschikbare behandelingen in het Erasmus MC. Onderwerpen zijn onder meer zalven, tabletten, belichting (UVA en PUVA) en injecties. Ook gewrichtsproblemen, patientenverenigingen en alternatieve geneeswijzen krijgen de aandacht. Behalve medische informatie bieden de iPod-filmpjes ook praktische informatie over het bezoek aan de polikliniek Dermatologie. Patienten die nog nooit een iPod in handen hebben gehad, krijgen vanzelfsprekend uitleg over de bediening.

De filmpjes worden actueel gehouden, bijvoorbeeld bij beschikbaarheid van nieuwe medicijnen of behandelingen. In de filmpjes treden geen acteurs op, maar artsen, verpleegkundigen, studenten, baliepersoneel en patienten. De presentatie is in handen van dermatoloog dr. Bing Thio, die sinds 1988 patienten met psoriasis behandelt. Thio: “Wij hopen onze patienten met de iPods goed te kunnen informeren over de wat meer algemene aspecten, zodat de gesprekken in de spreekkamer veel beter op de patient gericht kunnen worden.”

Recente artikelen