Derde schorsing na foute injecties Theodotion

0
273

Amaris TheodotionNaar aanleiding van de foutief toegediende vaccins vorige maand, heeft verpleeghuis Amaris Theodotion in Laren besloten een derde medewerker op non-actief te stellen.Dat is gebeurd na een extern onderzoek over foutieve injecties, waarna een bewoner overleed. Eerder werden de twee medewerkers die de fout hadden gemaakt voorlopig uit hun functie ontheven.Volgens RTV-NH is nu een afdelingsmanager op non-actief gesteld. Twee andere medewerkers werden al meteen in november geschorst. Ze hebben zonder te checken, bij zichzelf en elkaar, een verkeerde vloeistof toegediend. Dat is een fout die normaal gesproken zeer onwaarschijnlijk is.In totaal kregen elf bewoners een verkeerd medicijn toegediend. Wat een routine-injectie tegen de Mexicaanse griep moest zijn werd een nachtmerrie voor de elf bewoners toen een van hen overleed.In plaats van het vaccin tegen Mexicaanse griep hadden ze insuline toegediend gekregen. Het is nog niet bevestigd of het overlijden van de bewoner inderdaad door de foute injectie is veroorzaakt, maar Amaris Theodotion moest wel maatregelen nemen. Er was sprake van onderbezetting en daardoor werden de protocollen voor het toedienen van medicijnen niet nageleefd.

De twee eerder geschorste (ervaren) medewerkers hebben volgens het onderzoek van bureau Governance University in Doorn ‘professionele fouten’ gemaakt. Zij hadden moeten merken dat een verkeerd medicijn is gebruikt. Ook een clustermanager is nu op non-actief gezet. Intern zijn de regels nu aangescherpt in Theodotion. Uit het onderzoek blijkt ook dat de procedures niet goed zijn nageleefd en dat er op de bewuste dag een onderbezetting was.

Het OM onderzoekt het verband tussen het overlijden en de toegediende insuline nog.

Theodotion stelt nu een verbeterplan op, zo heeft het verzorgingshuis laten weten.

Vorig artikelRedeneren en taalverwerking bij autisme
Volgend artikelMinder animo voor tweede Mexicaanse griepprik
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.