Geen bewijs dat CVS en ME door virus veroorzaakt wordt

Array

Britse wetenschappers hebben geen bewijs dat een virus de oorzaak is van het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) of ME, in tegenstelling tot de bevindingen uit recente onderzoeken.Het onderzoeksteam van het Imperial College London team hebben de resultaten openbaar gemaakt omdat sommige ze patienten geen valse hoop willen geven op medicijnen om het virus(XMRV) te bestrijden. Ze analyseerden bloedmonsters van 186 patienten met CVS en vonden bij niemand het virus, zo laten zij in vakblad PLoS One weten.Dit is de tweede studie naar de oorzaken van CVS en ME. En wat blijkt: van de 168 onderzochte Britse CVS-patienten had geen enkele het beruchte virus in het bloed (PLoS ONE, 6 januari 2010).
Er is nog meer onderzoek nodig maar in de loop van deze maand kunnen de wetenschappers harde conclusies te trekken. Onderzoekers in de VS, publiceerden de resultaten van een studie in Science, zij stelden dat ze retrovirussen bij 68 van de 101 CVS patienten hadden aangetroffen. Het Britse team zegt dat de verschillen van de twee studies het gevolg zouden kunnen zijn van verschillen tussen de patienten die deelnamen of de manier waarop het onderzoek werd uitgevoerd.Wellicht zijn er verschillende geografische soorten of stammen van XMRV.  Het klemmende advies van de Britse onderzoekers is om geen krachtige antiretrovirale geneesmiddelen te gebruiken om CVS te behandelen omdat er niet genoeg bewijs dat dit nodig of nuttig is. Britse gezondheidsorganisaties waarschuwen daarom voor de bijwerkingen van dit soort medicijnen, omdat ze waarschijnlijk niet zullen werken.Co-auteur Professor Simon Wessely zei dat de bevindingen niet tot nietigheid van alle eerder onderzoek leidt, waarvan een aantal heeft aangetoond dat CVS kan worden veroorzaakt door andere ziekteverwekkers, zoals het Epstein Barr Virus.

Ondertussen gonst het sinds de vermeende virus-ontdekking op internet van de berichten van CVS-patienten die anti-retrovirale medicijnen willen.

Bron: BBC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Geen bewijs dat CVS en ME door virus veroorzaakt wordt"

 1. Wellicht is dit onderzoek totaal ondeugdelijk aangezien de Amerikaanse onderzoekers (Science) ook bij bloedonderzoek onder patienten afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk soortgelijke hoeveelheden van het retrovirus XMRV heeft aangetroffen!

  zzie: http://www.nzherald.co.nz/health/news/article.cfm?c_id=204&objectid=10602278
  f
  fVoor kritiek van/ oorzaken van deze verschillen volgens het WPI, die de oonderzoeken mede met het National Cancer Institute Usa heeft uuitgevoerd:

  :http://www.wpinstitute.org/news/docs/WPI_Erlwein_010610.pdf

  eessentie: Significant
  aand critical questions remain as to the status of patient samples uused in the UK study as those
  ssamples may have been confused with fatigued psychiatric patients, ssince the UK has relegated
  “”CFS” patients to psychiatric care and not traditional medical ppractices.

 2. We also have data showing that the virus attacks the human immune system,” said Dr Mikovits (Science article). She is testing a further 500 blood samples gathered from chronic fatigue patients diagnosed in London.

  “The same percentages are holding up,” she said.

Comments are closed.

Recente artikelen