Duitsland steunt zorgverzekeraars met 13 miljard Euro

Array

De Duitse regering ondersteunt in 2010 via het egalisatiefonds de zorgverzekeraars met dertien miljard euro. Zij streeft daarmee twee doelen na: de premies laag houden voor haar ruim 83 miljoen inwoners. Ten tweede wil ze hierdoor de werkgelegenheid in de zorgsector op peil houden.

Dit bericht ontving prof.dr. Guus Schrijvers van de gezondheidseconoom van Nederlandse afkomst Evert Jan van Lente. Hij mailde hem naar aanleiding van het bericht  van vorige week over de economische groei in de komende jaren van de Duitse gezondheidszorg. Klik hier om dat bericht opnieuw te lezen.

Op vrijdag 2 juli houdt Van Lente samen met een collega lezingen over disease management programma’s in Duitsland. Hij doet dat tijdens het vierde nationale ketenzorg congres in Utrecht. Opvallend is dat in Duitland de bekostiging van ketenzorg wel probleemloos verloopt en een succes is (meer kwaliteit van zorg en minder kosten).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen