Jeroen Bosch Ziekenhuis voorkeursbehandelaar liesbreuk en lage rughernia

0
334

Zorgverzekeraar Agis Achmea heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis geselecteerd als voorkeursaanbieder voor de behandeling van liesbreuken en lage rughernia. In het kader van de marktwerking in de zorg worden door zorgverzekeraars over 34% van de behandelingen prijsafspraken gemaakt met ziekenhuizen, het zogenaamde B-segment. Om tot een goede selectie van zorgaanbieders te komen, heeft Agis Achmea een kwaliteitsbenchmark opgezet, waarbij het Jeroen Bosch Ziekenhuis bovengemiddeld heeft gescoord.

In totaal hebben meer dan 100 ziekenhuizen informatie aangeleverd waarmee Agis een uitgebreide benchmark heeft opgezet. De conclusie van het vergelijkend onderzoek is, dat het Jeroen Bosch Ziekenhuis op de meeste aandoeningen bovengemiddeld tot goed scoort. Voor negen aandoeningen selecteert Agis Achmea per regio twee voorkeursaanbieders, die de beste keuze zijn met betrekking tot toegankelijkheid en kwaliteit van zorg. Ook patienten hebben voordeel van een voorkeuraanbiederschap. Wanneer verzekerden kiezen voor een behandeling door een voorkeursaanbieder, worden zij vrijgesteld van het verplichte eigen risico.Zorgpad
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is blij met de uitkomsten van het kwaliteitsonderzoek. Jan Olsman, chirurg en specialist-manager van de afdeling chirurgie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis: “In het vergelijkend onderzoek is gekeken naar de medisch-inhoudelijke kant, de wacht- en toegangstijden en de patientgerichtheid. De laatste jaren hebben wij als afdeling chirurgie veel aandacht besteed aan de aspecten die Agis Achmea in haar onderzoek heeft meegenomen. We zijn daarom blij met de goede score voor de behandeling van liesbreuken in ons onderzoek.”

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn onder andere Oncologie, Endoscopische Chirurgie, Cardiovasculaire geneeskunde en Transmurale zorg.