Jeroen Bosch Ziekenhuis voorkeursbehandelaar liesbreuk en lage rughernia

Array

Zorgverzekeraar Agis Achmea heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis geselecteerd als voorkeursaanbieder voor de behandeling van liesbreuken en lage rughernia. In het kader van de marktwerking in de zorg worden door zorgverzekeraars over 34% van de behandelingen prijsafspraken gemaakt met ziekenhuizen, het zogenaamde B-segment. Om tot een goede selectie van zorgaanbieders te komen, heeft Agis Achmea een kwaliteitsbenchmark opgezet, waarbij het Jeroen Bosch Ziekenhuis bovengemiddeld heeft gescoord.

In totaal hebben meer dan 100 ziekenhuizen informatie aangeleverd waarmee Agis een uitgebreide benchmark heeft opgezet. De conclusie van het vergelijkend onderzoek is, dat het Jeroen Bosch Ziekenhuis op de meeste aandoeningen bovengemiddeld tot goed scoort. Voor negen aandoeningen selecteert Agis Achmea per regio twee voorkeursaanbieders, die de beste keuze zijn met betrekking tot toegankelijkheid en kwaliteit van zorg. Ook patienten hebben voordeel van een voorkeuraanbiederschap. Wanneer verzekerden kiezen voor een behandeling door een voorkeursaanbieder, worden zij vrijgesteld van het verplichte eigen risico.Zorgpad
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is blij met de uitkomsten van het kwaliteitsonderzoek. Jan Olsman, chirurg en specialist-manager van de afdeling chirurgie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis: “In het vergelijkend onderzoek is gekeken naar de medisch-inhoudelijke kant, de wacht- en toegangstijden en de patientgerichtheid. De laatste jaren hebben wij als afdeling chirurgie veel aandacht besteed aan de aspecten die Agis Achmea in haar onderzoek heeft meegenomen. We zijn daarom blij met de goede score voor de behandeling van liesbreuken in ons onderzoek.”

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn onder andere Oncologie, Endoscopische Chirurgie, Cardiovasculaire geneeskunde en Transmurale zorg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen