Ict in de zorg: verpleegkundigen aan zet!

Array

Ict in de zorg is onmiskenbaar in aantocht. Screen-to-screen-zorg, telebegeleiding e-consults. De initiatieven zijn talrijk. Dat moet ook want gezien de verwachte ontwikkeling – minder zorgverleners voor meer patienten -  is arbeidsbesparende technologie noodzakelijk. Daarom is STG/Health Management Forum gestart met een project over implementatie van ict in de zorg. Verpleegkundigen spelen in dit project de hoofdrol en u kunt hen spreken!

“Ict-zorg is de toekomst van de verpleging en verpleegkundigen moeten hier zelf ‘eigenaar’ van worden”, aldus Rolien de Jong, projectleider. “We willen nagaan wat de succes- en faalfactoren zijn van ict in de verpleegkundige zorg om tot grootschalige implementatie te komen.” De resultaten van het project worden in maart 2010 verwacht. Maar u kunt uw lezers nu al informeren over dit onderwerp en zo het gebruik van ict in de zorg bevorderen.

Laat een persoonlijk verhaal vanaf de werkvloer horen
Aan het project doen verpleegkundigen mee uit alle sectoren van de zorg. Zij werken met uiteenlopende verpleegkundige interventies die ondersteund worden door ict. Voorbeelden zijn een eczeem portaal, sensoren bij dementerenden en de health buddy, een vorm van telebegeleiding. Wij kunnen u in contact brengen met deze verpleegkundigen zodat u zelf een persoonlijk verhaal vanaf de werkvloer kunt brengen in uw blad, website en/of nieuwsbrief.

Contact
Wilt u een verpleegkundige spreken over ict in de zorg voor bijvoorbeeld een interview? Of heeft u andere suggesties of vragen? Neem dan contact op met Rolien de Jong, projectleider, via [email protected] of 071 – 518 11 18.

Meer informatie
Op de website van STG/HMF vindt u meer informatie over het project ‘Naar een beleving van ICT-Zorg: verpleegkundigen aan zet’

Lees ter inspiratie ook het artikel ‘Ict in de verpleging: de knop omzetten’ dat op 8 oktober 2009 verscheen in Nursing. http://www.stg.nl/dynamic/media/1/files/Activiteiten/ICT-Zorg/2822-Artikel-Nursing-10-oktober-2009.pdf >

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen