Geen steun van Nederlandse Zorgautoriteit voor Vitras/CMD

Array

Vitras/CMD gaat voor samenwerking met partner
Vitras/CMD heeft na de ontvlechting uit Meavita Nederland inmiddels weer een gezonde bedrijfsvoering. De organisatie mist echter eigen vermogen. Daarom had Vitras/CMD een steunaanvraag ingediend bij de NZa. Helaas is deze niet gehonoreerd; dit is vandaag bekendgemaakt. Vitras/CMD moet nu op een andere wijze haar positie versterken.

Directeurbestuurder Van Lingen zegt: “Wij leveren bij Vitras/CMD al ruim vijftig jaar goede zorg en willen in alle woonkernen samenhangende zorg aanbieden. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze medewerkers deze klus blijven klaren. Gelukkig zijn we in gesprek met een partner met wie wij onze positie gaan versterken, inhoudelijk én met financiele waarborgen. Ondertussen gaan we – in opdracht van gemeenten en Zorgkantoor – gewoon door met zorg verlenen, waardoor clienten van hulp verzekerd zijn in 2010. Er zijn voldoende financiele middelen om de salarissen en rekeningen te betalen.“

In de afgelopen weken heeft de directeurbestuurder veel contact gehad met het Zorgkantoor en met de 13 gemeenten in het werkgebied van Vitras/CMD. Ook deze willen het liefst samenwerken met Vitras/CMD omdat zij de professionele prestaties waarderen. Van Lingen heeft vertrouwen in het snel formaliseren van samenwerking met een partner: ‘We zijn in een vergevorderd stadium van overleg.’

Het steunverzoek was gezamenlijk ingediend door Vitras/CMD en het Zorgkantoor en bekrachtigd door de 13 gemeenten waarin Vitras/CMD werkzaam is. Het Zorgkantoor, de gemeenten en Vitras/CMD vinden het teleurstellend dat ondanks intensief overleg de NZa heeft besloten geen steun te verlenen. Zij hebben vragen gesteld over de door de NZa verleende steun aan de Haagse Wijk en Woonzorg en aan Thuiszorg Groningen.

‘De rijksoverheid heeft overigens wel besloten de voormalige Meavita-dochters in Den Haag en Groningen te steunen met een bedrag van 37 miljoen euro om een dreigend faillissement af te wenden

Vitras/CMD: ook in 2010 vertrouwde zorg dichtbij
Vitras/CMD gaat in 2010 gewoon door met datgene wat ze al ruim 50 jaar voor haar clienten doet: vertrouwde zorg dichtbij bieden. In de vorm van verzorging en verpleging thuis, voorzien in hulpmiddelen als krukken en klossen, maatschappelijk werk, thuisbegeleiding en consultatiebureaus. Vitras/CMD – in bezit van het kwaliteitskeurmerk HKZ- blijft werken aan de verbetering van de zorg aan haar clienten en de aanpassing van het werk aan nieuwe regelgeving:

– door kleinschalige wijkteams zodat steeds dezelfde zorgverleners een client komen verzorgen

– door de nieuw te vormen Centra voor Jeugd en Gezin waarin de behoeften van het kind en zijn (aanstaande) ouders centraal zullen staan

– door invoering van digitale hulpmiddelen zodat zorgverleners meer tijd aan de clienten en de kwaliteit van de zorg kunnen besteden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen