Raad van Bestuur UMC Radboud Nijmegen wil aangifte doen namens werknemers

De Raad van Bestuur van het UMC St Radboud vindt het onacceptabel dat medewerkers tijdens hun werk bedreigd worden. Het incident op de afdeling Spoedeisende Hulp vorige week vrijdagnacht waarbij zorgverleners bedreigd zijn, heeft ook veel emoties losgemaakt in de samenleving.

Openbaar Ministerie
De Raad van Bestuur heeft direct contact opgenomen met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) om aangifte te doen. Het OM heeft laten weten dat bij verbaal geweld en bedreigingen tegen medewerkers de organisatie, helaas, niet zelf aangifte doen. De bedreigingen zijn geuit naar personen en niet naar een instelling. De betrokken medewerkers moeten op persoonlijke titel aangifte doen.Persoonlijk aangifte
De Raad van Bestuur is mening dat aangifte van bedreiging van het zorgverlenend personeel ook door de instelling zelf zou moeten kunnen plaatsvinden. Hierover vindt overleg plaats met het OM. Daarnaast beraden de betrokken medewerkers zich of zij persoonlijk aangifte willen doen. Hierbij worden zij ondersteund door de afdelingsleiding en de Raad van Bestuur.

Bron: UMC St. Radboud

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen