Cursus ‘Omgaan met dementie’ voor naasten

Array

In 2010 wordt drie keer de cursus ‘Omgaan met dementie’ gegeven voor mensen die op dit moment zorg dragen voor een partner, vader of moeder met dementie. De cursus, die georganiseerd wordt door Symfora groep de Meregaard en zorggroep Almere, biedt ondersteuning bij de aanzienlijke lichamelijke en psychische inspanning die het vergt om te zorgen voor iemand met dementie.

Thema’s in de cursus
•dementie, wat is dat eigenlijk?
•veranderingen in uw leven door de zorg voor de dementerende
•verlies van contact
•omgaan met de dementerende
•welke zorgvoorzieningen zijn er?
•het belang van contacten en activiteiten
•hoe ziet de toekomst eruit?

Naast de informatie- en kennisoverdracht is er in de cursus ook ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers.

Praktische informatie
De voorjaarscursus start op maandag 12 april en duurt steeds van 11.00 tot 13.00 uur.  Er zijn acht bijeenkomsten en één terugkombijeenkomst.
De bijeenkomsten vinden plaats op locatie De Meregaard van de Symfora groep, in Almere.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u bellen met Marjolien Volpp van de afdeling Preventie en Innovatie op telefoonnummer 036-5210307.

www.symfora.nl
www.zorggroep-almere.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen