Staatssecretaris Bussemaker op zoek naar het Wmo-geheim van Houten

In het landelijke benchmarkonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning 2009 behaalt de gemeente Houten de hoogste score. Wat zijn de factoren die de aanpak van het welzijnswerk in Houten tot zo’n groot succes maken? Maandag 8 februari brengt staatssecretaris Jet Bussemaker (VWS) een bezoek aan Houten om samen met de gebruikers van de Wmo, vrijwilligers en professionals het antwoord te vinden op deze vraag.
Klavertje Vier
Staatssecretaris Bussemaker wordt om 14.00 uur door burgemeester Cor Lamers en wethouder Nicole Teeuwen ontvangen bij basisschool Klavertje Vier, waar ze een werkbezoek aflegt. Klavertje Vier maakt deel uit van de Brede School Noordoost, een samenwerkingsverband tussen scholen, peuterspeelzaal, kinder- en naschoolse opvang, welzijnsinstellingen en de bibliotheek. De Brede School organiseert naschoolse activiteiten in de wijk voor kinderen van alle leeftijden.

Schoneveld
Om 14.50 uur krijgt de staatssecretaris een rondleiding door het gloednieuwe wijkcentrum Schoneveld, dat op 13 februari een open huis houdt. De bouw van dit cultuurhuis is een initiatief van verschillende welzijnsorganisaties in Houten. Schoneveld zal onderdak bieden aan tal van activiteiten voor inwoners van de gemeente.

Markant
Om 15.50 uur gaat de staatssecretaris aan de keukentafel in ontmoetingscentrum Markant in discussie met bestuurders van Stichting Welzijns Ontwikkeling Houten, jongerenorganisatie Enter en woningcorporatie Viveste over Welzijn Nieuwe Stijl in Houten. Ze hoort van gebruikers van de Wmo en van vrijwilligers wat zij denken over de Houtense aanpak. Om 17.00 uur eindigt het programma.

Wmo en route

Het bezoek van Bussemaker maakt deel uit van de ‘Wmo en route’, een tour waarin de staatssecretaris door het land trekt om te zien hoe de Wmo door verschillende gemeenten wordt uitgevoerd. Met het bezoek aan Houten sluit de staatssecretaris haar tour af. Aan het eind van het debat zal de staatssecretaris aangeven wat zij uit de uitvoeringspraktijk van Houten en de andere gemeenten heeft geleerd.

Bron: Booij, Klusman en Van Bruggen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen