SP wil af van aanbesteding thuiszorg Amsterdam

De SP wil dat de gemeente de opdracht voor de uitvoering van de huishoudelijke hulp in de thuiszorg niet ‘op de markt’ gooit via een aanbestedingsprocedure, maar onderhands gunt aan een organisatie die bewezen goede zorg levert. Uit onderzoek dat de Dienst Onderzoek en Statistiek uitvoerde voor de SP blijkt dat maar liefst 62 procent van de Amsterdammers vindt dat de gemeente de regie moet grijpen over de zorg door een eigen zorgbedrijf op te richten.

Binnenkort start de nieuwe aanbesteding van de huishoudelijke hulp in de thuiszorg in Amsterdam. Tot nu toe werd aangenomen dat die openbare aanbesteding verplicht was. Maar zowel de regering als de Tweede Kamer concludeerde onlangs dat de wet die openbare aanbesteding helemaal niet voorschrijft. Hoog tijd voor de gemeente om het heft weer in eigen hand te nemen, aldus Boelhouwer van de SP.

Bron: SP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen