Eerste landelijke ‘verwenweek’ voor eetstoornis patiënten een feit

Array

Van 8 t/m 12 februari 2010 vindt de eerste landelijke campagne week voor eetstoornis patienten in Nederland plaats. Tijdens deze ‘verwenweek’ zullen in  negen behandelcentra diverse ontspanningsactiviteiten voor patienten met een eetstoornis worden georganiseerd. De ‘verwenweek’  heeft als thema “Feel The Love” en is een initiatief van Stichting iX uit Bilthoven.

Het organiseren van een jaarlijks terugkerende themaweek waarin een reeks van activiteiten wordt georganiseerd voor patienten die aan een eetstoornis leiden (zoals yoga, paardenclinic, sieraden maken, manicure, djembe etc.) is een nieuw initiatief van Stichting iX.

In de ‘verwenweek’ zullen de patienten op een positieve manier worden benaderd en verwend met (uiterlijke verzorging-) producten en informatie enerzijds en bijeenkomsten met een optimistische en inspirerende insteek anderzijds. De landelijke campagneweek is gericht op het verwennen van de patienten, zowel letterlijk als figuurlijk, het doorbreken van hun sociaal isolement en tot slot het verkrijgen van aandacht voor eetstoornisproblematiek in de nationale media.

Met deze ‘verwenweek’ hoopt de Stichting iX een bijdrage te leveren aan het verhogen van ‘eigenwaarde’ van de eetstoornis patienten enerzijds en voorlichting voor patienten en publiek over eetstoornissen anderzijds.

Over Stichting iX:
Stichting iX is opgericht vanuit het besef en de behoefte vanuit de praktijk dat er naast de reguliere medische behandeling vele dimensies zijn om de weg van een patient naar een leven zonder eetstoornis te vergemakkelijken en onomkeerbaar te maken. Het leven met een chronische eetstoornis is vaak erg zwaar. Stichting iX ondersteunt eetstoornis-patienten in het gevecht met hun eetstoornis, naast de reguliere medische behandeling. Ook degenen die hen dagelijks hierin bijstaan, wil iX tot steun zijn. Daarnaast wil iX ook voorlichting geven over eetstoornissen.

URL’s:  www.stichtingix.nl

Bron:AllePersberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen