Rian Veldhuizen directeur de Fysiotherapeut (KNGF)

Array

Het Algemeen Bestuur van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft Rian Veldhuizen (56) benoemd als statutair directeur. Met de benoeming volgt zij Micky Adriaansens op die in november 2009 een functie buiten het KNGF aanvaardde. Veldhuizen startte 12 jaar geleden bij het KNGF bij de afdeling Beleid en Ontwikkeling. Daarvoor leidde zij jarenlang een zelfstandige fysiotherapiepraktijk. Na het aanvaarden van de functie Manager Communicatie trad zij toe tot het management team. Vanuit die functie zet zij nu de stap naar het directeurschap.

Bas Eenhoorn, voorzitter van het KNGF: “De fysiotherapeut is dé specialist in beweging. Al jaren verspreiden we deze boodschap. Onze organisatie is heel dynamisch. We spelen voortdurend in op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Rian Veldhuizen was de laatste jaren nauw betrokken bij deze beleidsontwikkelingen. Vanaf nu zal zij leiding geven aan dit proces. Wij zien de toekomst met haar als directeur positief tegemoet.”

Rian Veldhuizen: “Passie voor fysiotherapie en de overtuiging dat fysiotherapeuten van groot belang zijn voor de Nederlandse gezondheidszorg, zijn mijn drijfveren. Vanuit mijn nieuwe positie zie ik het als een uitdaging om ervoor te zorgen dat fysiotherapie een goede plek heeft in het speelveld van de gezondheidszorg. ”

Het KNGF
Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) behartigt voor de ruim 23.000 aangesloten fysiotherapeuten de belangen op beroepsinhoudelijk, sociaal-maatschappelijk en economisch gebied. Al sinds 1889 fungeert het KNGF als beroepsorganisatie voor fysiotherapeuten uit diverse werkvelden.

Bron: Fysionet

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen