Pakket 2011 voor de ggz in najaar beschikbaar

Array

DBC-Onderhoud verzorgt regelmatig updates voor de DBC-systematiek in de ggz. Deze updates zijn jaarlijks. De eerstvolgende release betreft het pakket RG03, dat op 1 januari 2011 ingaat. Dit pakket wordt tussen 1 augustus en 1 oktober 2010 uitgeleverd. De precieze datum wordt nog vastgesteld.Het pakket zal technische en inhoudelijke actualiseringen bevatten. Daarnaast zijn besluiten over voorschotregelingen in het kader van de motie Van Gerven in het pakket verwerkt.

Onder andere op basis van DIS-data worden in RG03 tijdsintervallen verfijnd en wordt bekeken of er aanleiding is om extra productgroepen toe te voegen.Verschillende branchepartijen hebben aangegeven dat een verdiepingsslag op de profielen de komende jaren zeer wenselijk is. Een update en verdiepingsslag van de profielen zullen gelijktijdig met de RG03 worden uitgeleverd.

De inhoud van het RG03-pakket is de neerslag van wensen die zijn geformuleerd vanuit veld- en onderhoudspartijen en volgt beleidsmatige voornemens van VWS en de NZa. In het Regieoverleg op 11 maart 2010, waarin alle partijen vertegenwoordigd zijn, wordt de voornemens voor wijzigingen vastgesteld. Daarbij kan de uitvoeringstoets van de NZa overigens nog invloed hebben op de exacte inhoud van het pakket. Vervolgens zal DBC-Onderhoud met de uitwerking beginnen, zodat het pakket in het najaar van 2010 beschikbaar is en na finale toets door de NZa aan het veld uitgeleverd kan worden.

Bron:  DBC-Onderhoud

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen