Minister Klink geeft op 2 juli college op ketenzorgcongres

Array

Dezer jaren kent geïntegreerde chronische zorg twee onbeantwoorde vragen. 1. Wat is een geschikt betaalsysteem voor ketenzorg? En 2. Wat is een geschikte motivator voor chronische zieken om meer aan zelfmanagement te doen. Met de eerste vraag zijn VWS, NZA en  tal van professionele organisaties bezig.

Hun vragen zijn bijvoorbeeld: voor welke aandoeningen moeten er eerstelijns DBC komen? Hoe snel gebeurt dat dan? Met het tweede vraagstuk houden het CBO, kwaliteitsinstituut in de zorg en de Nederlandse Patienten & Consumenten Federatie (NPCF) zich bezig. Zij voeren het grote Landelijk Actieprogramma Zelfmanagement (LAZ) uit.

Daarin onderzoeken zij voor zeven typen chronische  patienten wat de zelfmanagement  kansen zijn. Wie hierover meer wil weten, surft naar www.zelfmanagement.com

Op het vierde nationale congres over ketenzorg komen de recente ontwikkelingen in betaalsystemen en zelfmanagement  volop aan de orde. Dat vindt plaats op 2 juli op de Universiteit Utrecht. Minister Klink begint met een plenair gastcollege waarin ongetwijfeld beide onderwerpen aan de orde komen. Het congresprogramma met plenaire sprekers uit Duitsland en van Kaiser Permanente en vele, vele workshops over lokale initiatieven komt in de komende weken beschikbaar. Noteer alvast de datum!

Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen