iSOFT versterkt innovatief portfolio met overname UltraGenda

De iSOFT maakt vandaag bekend dat het de Belgische onderneming UltraGenda heeft overgenomen voor een bedrag van € 10.7 miljoen. Deze overname maakt deel uit van de iSOFT strategie om het portfolio op gebied van innovatie door middel van anorganische groei te realiseren.UltraGenda realiseerde een ‘winst voor belasting’ van € 1.7 miljoen op een omzet van € 3.4 miljoen. iSOFT doet een eerste betaling van € 8.1 miljoen, gevolgd bij twee betalingen van to € 1.2 miljoen in januari van 2011 en 2012. Deze betalingen zijn onderhevig aan de omzetgroei en de performance targets van UltraGenda. De betaling vindt plaats in cash.

De overeenkomst iSOFT levert een organisatiebrede Multi-Resource Scheduling software solution op dat zorgorganisaties de mogelijkheid biedt om afspraken en resources efficient te plannen en te beheren. Deze software voldoet aan de moderne eis van vele grote zorgorganisaties, en heeft zijn toegevoegde waarde inmiddels bewezen in de Europese markt, waaronder in Belgie, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Op 1 maart 2010 lanceert iSOFT het product in de VS.

De software van UltraGenda is zowel via internet benaderbaar als vanuit de zorginstelling zelf, zodat patienten en zorgverleners afspraken en resources kunnen plannen en beheren. Door de efficiente planning en inzet van deze faciliteiten verbetert het operationele verloop van de zorgketen. De UltraGenda solution is reeds geïntegreerd met meerdere ZIS-en in Nederland en Engeland, en is compliant met de Lorenzo productsuite.

‘UltraGenda heeft een uitstekende reputatie als een ontwerper van wereld-klasse software, en we heten hen van harte welkom bij de iSOFT Group,’ zegt Gary Cohen, executive chairman & CEO. ‘De overeenkomst maakt deel uit van onze strategie om een veelomvattend portfolio met solutions samen te stellen waar onze klanten wereldwijde direct van kunnen profiteren. Daarnaast betekent deze aankoop een sterke impuls in de Lorenzo productsuite.’

UltraGenda wordt gemanaged door de iSOFT Central Europe Business Unit (Nederland & Duitsland), en wordt officieel als onderdeel van iSOFT geïntroduceerd tijdens HIMSS 2010 in Atlanta en de WoHIT 2010 in Barcelona.

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen