UMC St Radboud van start met gespecialiseerde spataderpolikliniek

Array

Het UMC St Radboud heeft vanaf 1 maart een gespecialiseerde polikliniek voor spataderen. Bijzonder aan deze poli is dat dermatoloog en vaatchirurg samenwerken in diagnose en behandeling. Zo weet de patient zeker dat hij bij de juiste specialist een afspraak krijgt. De spataderpoli is een ‘One stop shop poli’. De patient hoeft slechts één keer een bezoek te brengen aan de polikliniek om alle benodigde onderzoeken te ondergaan.

Eerste stap tijdens dit bezoek is een onderzoek bij de vaatfunctielaborant. De resultaten en een voorstel voor behandeling hoort de patient meteen daarna van zijn behandelend specialist. Een gespecialiseerd verpleegkundige geeft vervolgens aanvullende informatie over de behandeling. Daarbij kan de patient alle mogelijke vragen stellen. Binnen één tot twee weken volgt een afspraak voor verdere behandeling.

Meer weten?
Kijk op de webpagina’s van de spataderpoli. Daar leest u alles over de behandelingen die de polikliniek uitvoert.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen