Drinken zonder morsen vanuit iedere lichaamshouding

Array

Brosalus® cup,  De vernieuwde drinkwijze voor de zorgsector
Het Winterswijkse bedrijf Brosalus heeft een drinkbeker ontwikkeld waarmee men zonder moeite, zelf liggend, kan drinken zonder morsen. De Brosalus-cup is bedacht door het echtpaar Ruud en Thea Roeles, kan zelfs liggend worden gebruikt. De Brosalus cup is zo innovatief dat deze in 2008 werd genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs.

Uitdroging van patienten ontstaat vooral door het niet zelfstandig kunnen drinken. Voor de meeste mensen is drinken geen enkel probleem. Sommigen hebben behoefte aan een aangepaste beker. Anderen zijn volledig afhankelijk van hulp van een ander.Met de Brosalus cup is het mogelijk, door het kantelen van de beker, vanuit iedere lichaamshouding eenvoudig te kunnen drinken zonder te morsen. Door de gietfunctie van de Brosalus cup is de beker ook geschikt voor mensen die door omstandigheden niet (meer) kunnen drinken door te zuigen aan een rietje.De Brosalus cup is een disposable drinkbeker en bestaat uit een transparante beker, een gepatenteerde deksel en een knikbaar rietje. In samengestelde vorm is de Brosalus cup een totaal vernieuwde drinkwijze met vele patientvriendelijke, ergonomische en economische voordelen.

Met de Brosalus cup hoeft de patient voor het drinken niet meer in een andere houding geplaatst te worden. Hierdoor wordt de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de patient bevorderd en worden verzorger en patient minder fysiek belast. De Brosalus cup is kostenbesparend voor instellingen die te maken hebben met het zoekraken van bekers.

Drinken kan op 3 manieren:

  1. Door de beker te kantelen, het beluchtingsgaatje afgedicht te houden en te zuigen aan het rietje.
  2. Door de beker te kantelen en het beluchtingsgaatje kortstondig te openen.
  3. Door de beker heen en terug te kantelen.

Doordat de beker transparant is kan direct de hoeveelheid vloeistof worden waargenomen. De Brosalus cup is ongeschikt voor mensen met (ernstige) slikproblemen. Door de vorm van de deksel is de beker in gekantelde positie geheel leeg te gieten. Door de beker te vullen met een kleine hoeveelheid vloeistof, bijvoorbeeld een kleine dessertlepel, kan er eenvoudig een kleine hoeveelheid vloeistof toegediend worden.

Speciale ribbels zorgen ervoor dat de beker goed kan worden vastgehouden, ook bij warme vloeistoffen.

De maximaal toegestane temperatuur van de vloeistof in de beker is 80 graden Celsius.

De beker is particulier te koop in de apotheek en de thuiszorgwinkels, vraag naar de Brosalus cup en voor de zorgsector leverbaar via distributiekanalen.

De beker is recyclebaar. www.brosalus.nl

Recente artikelen