Ruim honderd ziekenhuislocaties voor publiek open

Array

Tijdens de open dag van de ziekenhuizen, die komende zaterdag 20 maart wordt gehouden, kan het publiek terecht op ruim honderd locaties van bijna zeventig ziekenhuizen. In deze vestigingen krijgt het publiek rondleidingen, informatie en er zijn veel activiteiten voor kinderen.

Het officiele startschot voor de open dag wordt om 10.00 uur gegeven door de voorzitter van de NVZ vereniging van ziekenhuizen, Roelf H. de Boer. Hij maakt in aanwezigheid van voorzitter raad van bestuur Henk Gerla een rondwandeling door het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Tijdens zijn bezoek zal De Boer een kijkoperatietechniek oefenen in een van de operatiekamers van het ziekenhuis.

In de andere ziekenhuizen in Nederland mag het publiek eveneens een kijkje nemen in de operatiekamers. In ruimten die normaal voor het publiek gesloten zijn, nemen bezoekers actief deel aan allerlei activiteiten. Zo kan men in diverse ziekenhuizen zelf opereren, testen doen, de gipspoli bezoeken en letterlijk een kijkje in de keuken van het ziekenhuis nemen.

Bij de meeste ziekenhuizen is ook een informatiemarkt. Daar geven vrijwilligers voorlichting over diverse behandelmethoden en nieuwe technieken. Ook kunnen belangstellenden informatie krijgen over werken in de zorg en het volgen van opleidingen.

Voor de kinderen vinden er eveneens een heleboel activiteiten plaats. De meeste ziekenhuizen hebben een polikliniek voor knuffeldieren. Ook kunnen kinderen zelf testjes doen en ervaren hoe het er in een ziekenhuis toegaat. Natuurlijk is er ook ontspanning in de vorm van optredens van onder andere ballonnenclowns en er zijn schmink- en verkleedbijeenkomsten.

De meeste ziekenhuizen openen de deuren tussen 10.00 en 16.00 uur. Actuele informatie over de open dag vindt men op de website van het betreffende ziekenhuis. Een totaaloverzicht van alle activiteiten is geplaatst op de website http://www.hetziekenhuiszorgt.nl/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen