Biomarkers bij aderverkalking voorspellen hart- en vaatziekten

Array

In zijn proefschrift introduceert Wouter Peeters een innovatief concept. Hij stelt dat de samenstelling van aderverkalking een voorspellende factor kan zijn voor het krijgen van ischemische hart- en vaataandoeningen (onvoldoende doorbloeding). In zijn proefschrift beschrijft hij de ontdekking van voorspellende weefselmarkers van aderverkalking. De combinatie van voorspellende factoren maakt het in de toekomst wellicht mogelijk om het individuele risico op acute ischemische cardiovasculaire events bij patienten met aderverkalking te kunnen bepalen. De bevindingen bieden bovendien mogelijkheden om preventieve medicamenteuze interventies en beeldvormende behandelingsopties te ontwikkelen en af te stemmen op de weefselsamenstelling en prognose van de individuele patient.

15-04-2010, 14:30 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.
Wouter Peeters, Geneeskunde
Proefschrift: Local atherosclorotic plaque biomarkers predict systemic clinical outcome. The translational Athero-Express biobank study
Promotor 1: Prof. dr. G. Pasterkamp
Promotor 2: Prof. dr. F.L. Moll
Copromotor 1: Dr. D.P.V. de Kleijn
Copromotor 2: Dr. J.P.P.M. de Vries

Bron: UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen