Artsen Q-koorts poli willen risicogroepen gaan vaccineren

Array

Patienten met bepaalde hart- en vaatziekten moeten volgens artsen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch in aanmerking komen voor vaccinatie tegen Q-koorts. Het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch vraagt aan minister Klink van Volksgezondheid een uitzondering te maken voor, onder andere, patienten met hart en vaatziekten. Vaccineren is in Nederland nog niet toegestaan. In Australie worden al wel mensen ingeent. Vooral geiten- en schapenhouders. De artsen van de Q-koortspolikliniek daar willen dat hetzelfde vaccin versneld in Nederland wordt toegelaten. In een brief aan minister Klink (Volksgezondheid) dringen de artsen er op aan om haast te maken met die vaccinatie. De Gezondheidsraad buigt zich momenteel op verzoek van minister Klink over de aanvraag.

Volgens de artsen heeft een beperkt aantal hart- en vaatpatienten een grotere kans om chronische Q-koorts te ontwikkelen.

In verband met de Q-koorts zijn de afgelopen maanden duizenden geiten geruimd. De meeste besmette boerenbedrijven bevinden zich in Oost-Brabant, maar ook in West-Brabant is zijn op meerdere plekken geiten gedood.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen