Significante afname van bloedend tandvlees bij gebruik van voedingssupplement

Array

UPDATE 3-11-2015

Ik het artikel wordt verwezen naar een wetenschappelijk onderzoek, gepubliceerd in het NTVT, dit  inmiddels ingetrokken uit de wetenschappelijke literatuur. Dit betreft gedateerde en inmiddels onjuiste informatie betreft….

Daarom vraag ik u of het mogelijk is dit artikel te verwijderen omdat het niet meer actueel is. 

Bloedend tandvlees te lijf met nieuw voedingsmet nieuw voedingssupplement
Een recente uitgave van Het Nederlands Tijdschrift Voor Tandheelkunde van februari (NTVT Jaargang 117- nummer 2) bevat een artikel waarin voor het eerst wetenschappelijk is aangetoond dat bij gebruik van bepaalde voedingssupplementen als aanvulling op de behandeling door een mondhygieniste, verbetering optreedt  van de conditie van het tandvlees bij patienten met parodontitis. Het aantal bloedingen van het tandvlees vermindert en de conditie van het tandvlees verbetert.

De auteurs van het artikel tonen met dit dubbel geblindeerd, placebo-gecontroleerd en gerandomiseerd onderzoek aan dat een uitgebalanceerde combinatie van voedingssupplementen, bestaande uit A-tokoferol acetaat, ascorbinezuur, cholecalciferol en een extract van groene thee, oxidatiereacties onder invloed van micro-organismen in weefsels tegengaan. Bij aanvang van het onderzoek werden patienten met parodontitis in twee groepen verdeeld. Eén groep onderging een behandeling door de mondhygieniste en ontving daarnaast een placebo (een pil waar geen werkzame stof in zit). De tweede groep onderging dezelfde behandeling door de mondhygieniste met aanvullend het voedingssupplement. Na 6 maanden was het aantal tandvleesbloedingen in de groep die aanvullend het voedingssupplement kreeg, significant meer gedaald dan in de placebogroep. De conditie van hun tandvlees bleek significant verbeterd.

Mondhygieniste Ingrid Alberts uit Uithoorn, die deel heeft genomen aan dit onderzoek:?Opvallend was dat het tandvlees van patienten, die naast onze behandeling het voedingssupplement gebruikten, duidelijk in betere conditie was.?

Het onderzocht voedingssupplement is met ingang van vandaag in Nederland verkrijgbaar onder de naam Dentalvit®. Dentalvit wordt op de markt gebracht door Allgen Pharmaceuticals. Een verpakking van 60 tabletten kost ? 27,95 (dagdosering bedraagt 93 Eurocent) en is te koop bij de apotheek of te bestellen via de webshop van Allgen: http://www.allgen.nl/

Over tandvleesproblemen:
De meerderheid van de Nederlanders heeft snel bloedend tandvlees, zo bleek onlangs nog uit de tandvlees-check uitgevoerd door de Nederlandse Vereniging van Mondhygienistes (NVM) tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs op 22-24 januari jongstleden. Nederlanders verzorgen hun tandvlees slecht en hebben daarom vaak last van ontstoken tandvlees. Bij 99% van de 249 onderzochte bezoekers werd ontstoken tandvlees geconstateerd en bij 2/3 van de onderzochte bezoekers parodontitis. Langdurig ontstoken tandvlees kan leiden tot loszittende tanden en zelfs onnodig tandverlies.

Over Allgen Pharmaceuticalls
Allgen Pharmaceuticals B.V, onderdeel van de Zweedse multinational BioPhausia SA,  houdt zich bezig met het op de markt brengen van geneesmiddelen en gezondheidproducten op het gebied van astma/COPD, griep, oncologie en tandvlees. Zie verder: http://www.allgen.nl/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen