Ook UMCG in nieuwe Teleac-serie ‘Het academisch ziekenhuis’

Array

Het Universitair Medisch Centrum Groningen is de komende weken een aantal keren te zien in de nieuwe Teleac-tvserie ‘Het academisch ziekenhuis’.

Al in de eerste aflevering op dinsdag 30 maart wordt de zeven maanden oude Gijs met darmfalen gevolgd. Tijdens zijn langdurige klinische opname in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG volgde hij het darmrevalidatieprogramma, waarbij succesvol de parenterale voeding (via de bloedbaan) werd afgebouwd en een darmtransplantatie kon worden voorkomen. Het darmrevalidatieprogramma is uniek in Nederland en wordt als enige door het UMCG aangeboden.

In de tiendelige Teleac-serie staan medische innovaties centraal. Het gaat dan om nieuwe behandel- en operatietechnieken en wetenschappelijk onderzoek, maar ook de betekenis hiervan voor patienten en hoe zij een actieve rol kunnen spelen in hun eigen behandeltraject. De serie start op dinsdag 30 maart om 19.25 uur op Nederland 1 en is daarna wekelijks op dit tijdstip te volgen. Het UMCG is goed vertegenwoordigd in de serie: behalve het darmrevalidatieprogramma wordt in de komende afleveringen ook aandacht besteed aan de ontwikkeling van een spraakrestauratieklep voor patienten zonder strottenhoofd en het hypermoderne Skills Center, waar artsen, verpleegkundigen en specialisten vaardigheden trainen.

Contactinformatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting van het UMCG, bereikbaar op telefoonnummer (050) 361 22 00.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen