Ziekenhuis met Roomservice

Array

Erasmus MC start roomservice
Roomservice alleen in een hotel? Vanaf dinsdag 6 april start het Erasmus MC met het aanbieden van deze service aan patienten. Het betreft een proef van twee maanden waaraan vijf afdelingen meedoen.

Mobiele pin
Een patient krijgt bij opname een catalogus Bezorgservice. Daarin staat een overzicht van de producten die besteld kunnen worden: eten en drinken, maar ook tijdschriften, kranten, verzorgingsproducten en schrijfgerei.
Ook andere informatie is in de catalogus terug te vinden, zoals de bezorgtijden. Voor de bezorgservice geldt een minimaal bestelbedrag van € 5 per kamer. Het bezorgen zelf kost niets. De patient betaalt per mobiele pin of chipknip als de bestelling wordt afgeleverd.

Aanslaan
Karin Bakker, unithoofd van de sector Voeding in het Erasmus MC-Sophia en Daniel den Hoed, verwacht dat de proef met de roomservice gaat aanslaan. “Dit is een goed voorbeeld dat we proberen in te spelen op de behoefte van de patienten. Als het aanslaat, breiden we de bezorgservice zeker uit naar andere afdelingen.”

De volgende afdelingen doen vanaf 6 april mee aan de bezorgservice, die het Erasmus MC heeft opgezet in nauwe samenwerking met Albron:

  • Urologie en Vrouwenziekten.
  • Maag-, Darm- en Leverziekten.
  • Inwendige Geneeskunde.
  • Oncologie.
  • Geriatrie.

Bron: ErasmusMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen