Donor Ja of Nee op Hyves

Array

Vanaf maandag 12 april 10.30 uur hebben alle Hyvers de mogelijkheid om in hun profiel aan te geven of zij wel of geen orgaandonor zijn. Het is de eerste aanpassing van het profiel van de gebruiker voor een maatschappelijk doel sinds de oprichting van Hyves in 2004. Naast gegevens als naam, leeftijd, woonplaats en opleiding staat in het profiel van ruim 9,5 miljoen Hyvers voortaan ook ‘donor: ja’ of ‘donor: nee’. Hyves is hiermee officieel partner van de landelijke JaofNee-campagne. Deze campagne roept mensen op om een keuze te maken over orgaandonatie, en deze keuze vast te leggen in het Donorregister.

Raymond Spanjar (oprichter Hyves) over de samenwerking: “Er gaan nog steeds mensen dood door een tekort aan donoren. Dat is des te tragischer omdat veel mensen hun organen wel willen afstaan maar niet als donor geregistreerd staan. Het is goed als meer mensen hun keuze vastleggen, daar hopen we met deze samenwerking aan bij te dragen.”

Hyves en de JaofNee-campagne hebben samen een gepersonificeerd Hyves-gadget ontworpen rond de vraag: ‘Als je iemands leven kan redden, zou je dat dan doen: ja of nee?’ In deze gadget zien Hyvers hun eigen naam en foto terug, zodat de vraag persoonlijk aan hen wordt gesteld. Via de gadget kan iedereen zich ook direct online als donor registreren.

Er kunnen veel meer patienten worden geholpen als meer mensen in Nederland Ja zeggen tegen orgaandonatie. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de mensen die niet geregistreerd staan als orgaandonor, wel positief staat tegenover orgaandonatie. Samen met partners als Hyves en via uitgebreide voorlichting en acties hopen de initiatiefnemers (diverse gezondheidsfondsen en het ministerie van VWS) van de campagne ‘Nederland zegt Ja’ het aantal donoren in Nederland te verhogen. De campagnepartners streven ernaar dat nog veel meer organisaties en individuen zich aansluiten en helpen met het werven van nieuwe donoren.

www.jaofnee.nl

De website http://www.jaofnee.nl/ staat centraal in de campagne Orgaandonatie “Nederland zegt Ja”. Het registreren via deze site gaat makkelijk en snel. Na het beantwoorden van enkele vragen kun je het donorformulier helemaal invullen en uitprinten. Dan is alleen nog maar een handtekening en een datum nodig. Met DigiD registreer je je direct.

Bron: CIBG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen