Minister Klink: zelfstandigen ook AWBZ-contractant

Array

Minister Klink heeft toegezegd dat hij het contracteren van zorg in natura door zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden in de AWBZ mogelijk wil maken. Dit deed hij op 15 april tijdens het overleg over arbeidsmarktbeleid met de Vaste Kamercommissie van VWS. De intentie is om dit in 2012 gerealiseerd te hebben. Binnenkort geeft de minister aan hoe hij dit gaat inzetten. Zo wil hij met de betrokken patijen, waaronder V&VN en V&VN Zelfstandigen, overleggen over onder meer kwaliteitseisen en continuïteit van zorg.

Lex Tabak van V&VN Zelfstandigen is blij met de toezegging van de minister: “De minister heeft zich duidelijk uitgesproken ten faveure van de zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden in de zorg. De Kamerfracties steunen de urgentie van onze problematiek en het ministerie van VWS stelt zich pro-actief op. We worden gezien als een groep die onderdeel uit moet gaan maken van de enorme poel aan zorgverleners, die nodig is om de vergrijzing op te vangen. Daar moet regelgeving voor aangepast worden en de minister is daartoe bereid. Ik heb deze dag ervaren als een mooie nieuwe mijlpaal in onze missie.”

Kijk voor meer informatie op V&VN Zelfstandigen en hun nieuwsgroep.

Bron: V&VN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen