Balkenende neemt boek Buurtzorg in ontvangst

Array

Minister-president Balkenende neemt vandaag het boek ‘Buurtzorg: menselijkheid boven bureaucratie’ in ontvangst. Hierin worden de motieven, werkwijze en uitwerking van Buurtzorg beschreven. De minister-president ontving het boek uit handen van Jos de Blok, een van de auteurs en tevens oprichter van Buurtzorg Nederland. Tijdens de presentatie is ook een aantal Buurtzorgmedewerkers aanwezig, die samen met de auteur een toelichting zullen geven op het boek Buurtzorg: menselijkheid boven bureaucratie

In amper drie jaar tijd is Buurtzorg Nederland een fenomeen geworden. De keuze van Buurtzorg om de relatie tussen client en professional weer als uitgangspunt te nemen en de rest van de netwerkorganisatie daarvoor een ondersteunende rol te laten spelen, blijkt goed uit te pakken. De directe samenwerking met huisartsen en andere professionals in de eerste lijn levert veel nieuwe initiatieven op om de zorg in de thuissituatie te verbeteren. De opzet van Buurtzorg blijkt ook aantrekkelijk voor andere professionals in de publieke sector.

In dit boek wordt beschreven hoe Buurtzorg werkt, welke bestuurskundige keuzes gemaakt zijn, wat dat allemaal oplevert, wat andere professionals in de publieke sector daaraan kunnen hebben.

Auteurs Jos de Blok & Aart Pool

Deel uit de reeks
Zorginnovatie

Prijs € 21,00

ISBN 9789059315563

Omvang 135 pagina’s

Jaar van uitgave 2010

Druk 1

Bindwijze paperback

Buurtzorg: menselijkheid boven bureaucratie / druk 1
J. de Blok & A. Pool

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen