UMCU en UU bundelen hersenonderzoek

Array

Het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht bundelen hun cognitie- en hersenonderzoek in ‘Neuroscience & Cognition Utrecht’. Het loopt van taalkunde en psychologie naar bèta-wetenschap en medisch onderzoek. Vrijdag 23 april start NC Utrecht met een wetenschappelijk symposium.

Het samenwerkingsverband Neuroscience & Cognition Utrecht omvat ruim tweehonderd wetenschappers en bijna driehonderd promovendi van het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht. Vijf faculteiten en drie onderzoeksinstituten nemen deel aan de samenwerking. Centraal staan drie doelstellingen: onderzoekssamenwerking tussen de verschillende disciplines; het opzetten van gezamenlijk onderwijs, onder meer via summer schools; en het delen en versterken van onderzoeksfaciliteiten zoals de 7T MRI scanner van het UMC Utrecht.

Prof. dr. Marian Joels van het UMC Utrecht is voorzitter van NC Utrecht. “In Utrecht hebben we een enorme concentratie aan cognitie- en neurowetenschappelijk onderzoek, waar we processen die met de hersenen te maken hebben in de volle breedte bestuderen. De clustering in NC Utrecht maakt ons in Nederland goed zichtbaar en versterkt de interne samenwerking.”

Vanuit het UMC Utrecht valt onder meer het onderzoek naar beroertes, de zenuwaandoening ALS, psychoses, ontwikkelingsstoornissen zoals autisme onder NC Utrecht.

Meer informatie is te vinden op de website www.uu.nl/ncu.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen