Keurmerkinstituut ontwikkelt keurmerk voor PGB-bureaus

Het Keurmerkinstituut is ingeschakeld om op basis van de in juni 2009 uitgekomen gedragscode voor PGB-bureaus een keurmerk te ontwikkelen. Het gaat daarbij om een keurmerk voor PGB bemiddelings-, advies- en administratiebureaus, zorgbureaus vallen buiten de scope. Het ministerie van VWS geeft financiele ondersteuning voor de ontwikkeling van dit keurmerk. De eerste stap is om de gedragscode om te zetten naar een toetsbaar eisenpakket op basis waarvan een keurmerk kan worden verleend. De artikelen uit de gedragscode zijn daartoe inmiddels omgeschreven naar toetsbare keurmerk criteria. Inhoudelijk zijn de eisen grotendeels identiek aan de artikelen van de gedragscode. De concept eisen “Keurmerk pgb-bureaus” zijn te vinden op EP 153. Belanghebbende partijen kunnen tot 1 juni 2010 op het adres [email protected] reageren op de concept eisen.

Bron: Keurmerkinstituut

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen