ONVZ Zorgverzekeraar tevreden over resultaat 2009

0
249

ONVZ zorgverzekeraar heeft een goed jaar achter de rug. Met een totaal omzet van€ 783 miljoen kwam het geconsolideerde resultaat over 2009 op€ 28,7 miljoen. Het aantal verzekerden is, mede door de overname van PNO Ziektekosten, toegenomen tot ruim 401.000 verzekerden. Door het solide financiele beleid van ONVZ kon ook de premie voor 2010 stabiel worden gehouden.

Solide financieel beleid
Door gezonde financiele ontwikkelingen is de premie voor 2010 van de aanvullende verzekeringen niet verhoogd. Voorzitter van de Raad van Bestuur Erno Kleijnenberg: “De solide financiele basis zien we ook terug in onze solvabiliteitsmarge. Die is op dit moment 212%, dat is meer dan het dubbele van hetgeen wettelijk is vereist. Daarmee zijn we klaar voor de nieuwe eisen voor verzekeraars, zoals vastgelegd in Solvency”.

Over ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ Zorgverzekeraar is een zorgverzekeraar uit Houten met meer dan 401.000 verzekerden in haar portefeuille. In 2008 vierde het bedrijf zijn 75-jarig bestaan. ONVZ biedt een totaalpakket aan zorg-, preventie- en verzuimverzekeringen. De distributie verloopt via verzekeringsadviseurs. ONVZ heeft geen winstoogmerk en wil haar klanten zo goed mogelijk begeleiden in de zorg. Kwaliteit, keuzevrijheid, vernieuwing en een toonaangevende service zijn daarbij de belangrijkste drijfveren.
De missie van ONVZ luidt dan ook dat zij door haar persoonlijke en unieke benadering de beste is.

Kijk voor het gehele jaarverslag op www.onvz.nl/jaarverslag2009