Uitbreiding toeslag extreme zorgzwaarte

Meer clienten in aanmerking voor toeslag extreme zorgzwaarte
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) breidt de toeslag ‘extreme zorgzwaarte’ uit. De regeling was alleen bestemd voor clienten die wonen in een instelling voor gehandicaptenzorg. Met ingang van 2011 komen nog meer clienten in aanmerking voor een toeslag extreme zorgzwaarte.

De toeslag extreme zorgzwaarte is bedoeld voor clienten die twintig procent meer uren nodig hebben dan omschreven in het zorgzwaartepakket. De regeling wordt ook opengesteld voor clienten met een lichamelijke handicap die geïndiceerd zijn voor de zogenoemde ZZP 5. Daarnaast gaat de regeling ook gelden voor clienten met een handicap die verblijven in een GGZ- of V&V-instelling of die hun zorg ontvangen in de vorm van een VPT (Volledig Pakket Thuis).

De NZa gaat de mogelijkheden na om de regeling met ingang van 2011 ook open te stellen voor clienten met een indicatie voor Verpleging, Verzorging of Geestelijke Gezondheidszorg.

Bron: NZa

Vorig artikelCyclotron in MCA
Volgend artikelKliniek ViaSana eerste ZBC met CS-Verpleging
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.