Het op hormonale wijze voorkomen van zwangerschap is geneeskundige zorg

Dit heeft het NHG aan CVZ laten weten in een reactie op het persbericht van 8 april. Hierin staat dat CVZ de minister geadviseerd heeft om anticonceptieve middelen niet langer te vergoeden, omdat het geen geneeskundige zorg zou betreffen. Een afschrift van de brief aan het CVZ is verstuurd aan minister Klink.

Het CVZ adviseerde om anticonceptieve middelen – zoals ‘de pil’ en het ‘spiraaltje’ – niet langer te vergoeden. Het voorkomen van zwangerschap is geen geneeskundige zorg, zo stelt het CVZ en kan voor eigen rekening komen – ook wanneer er wel een medische indicatie voor het gebruik van deze middelen is.

Bron: NHG & CVZ

Vorig artikelBoek Leven met COPD is een leidraad voor patiënten
Volgend artikelVervroegde vervanging UZI-pas
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.