Handencentrum SFG geopend voor hand- en polsaandoeningen

Array

Sinds kort kunnen patienten met hand- en polsaandoeningen terecht bij het Handencentrum SFG Rotterdam van het Sint Franciscus Gasthuis. Een multidisciplinair behandelteam van specialisten onderzoekt het probleem en stelt een advies ter behandeling voor. Patienten kunnen terecht voor allerlei hand- en polsaandoeningen zoals verwondingen, infecties, tumoren, zenuwbeklemmingen, gewrichtsslijtage, reumatische ziekten en aangeboren afwijkingen.

Behandelprogramma

Voorheen konden patienten met hand- en polsaandoeningen ook al terecht in het Sint Franciscus Gasthuis. Het grote voordeel van deze multidisciplinaire samenwerking is echter dat de patient op basis van een vragenlijst wordt doorverwezen naar de specialist (neurochirurg, neuroloog, orthopedisch chirurg, plastisch chirurg, reumatoloog, revalidatiearts of traumachirurg) uit het behandelteam die de betreffende aandoening het beste kan beoordelen en behandelen. Specialistische zorg staat uiteraard voorop; bij complexe problemen wordt de patient besproken in een multidisciplinair spreekuur.

Efficient en deskundig
Een aandoening aan de hand of pols geeft al snel een forse beperking in het dagelijks functioneren. Het is dus van belang dat een patient efficient en deskundig wordt geholpen. Het Handencentrum SFG Rotterdam biedt de uitkomst. Patienten kunnen snel terecht, nadat de vragenlijst is ingevuld en is verwerkt. De multidisciplinaire aanpak voorkomt dat de patient verkeerd wordt doorverwezen en uiteindelijk nogmaals moet terugkomen bij een andere specialist.

Kijk voor meer informatie op www.sfg.nl/handencentrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen