Dieet van Franse arts Pierre Dukan maakt internationale opmars

Array

Het dieet van de Franse arts Pierre Dukan lijkt momenteel bezig te zijn aan een globale opmars. Door zijn makkelijke dieetformule die gebaseerd is op het eten van eiwitten, vallen duizenden mensen op een natuurlijke en veilige manier af.

Meer dan ooit speelt het uiterlijk een belangrijke rol in onze samenleving. Miljoenen mensen proberen dagelijks enkele kilo’s kwijt te raken, liefst zonder zichzelf uit te hongeren of enkele tientallen uren per maand in het fitnesscentrum door te brengen. Het Dukan Dieet speelt hierop in, en biedt de garantie dat men zijn/haar ideale gewicht bereikt dankzij de speciale eiwitformule. Het Dukan Dieet werkt op lange termijn, maar is vooral populair vanwege het spectaculaire gewichtsverlies tijdens de beginfases.

Waarom is dit dieet in andere landen reeds succesvol? Vanwege de stapsgewijse fases die Pierre Dukan volgt in zijn regime. In de eerste fase, de Aanvalfase, eet men uitsluitend proteïnen, wat leidt tot snel gewichtsverlies. Deze trend wordt voortgezet in de tweede fase, de Cruisefase, waar men afwisselend proteïnendagen en proteïnen-met-groentendagen heeft. Deze fase wordt aangehouden totdat het streefgewicht is bereikt. In de Stabilisatiefase wordt men geleidelijk aan opnieuw vertrouwd met het eten van koolhydraten. De duur van de stabilisatiefase is afhankelijk van het aantal verloren kilo’s. Per verloren kilo duurt de stabilisatiefase 10 dagen, dus voor 8 verloren kilo’s in de cruisefase zal de stabilisatiefase 80 dagen duren. Tijdens laatste fase, de Volhardingsfase, keert men terug naar de oude eetgewoonten, waarin enkele noodzakelijke aanpassingen zijn gemaakt. Zo wordt men verondersteld koolhydraten met mate te eten, en één dag per week uitsluitend eiwitten te eten – levenslang.

Het Dukan Dieet lijkt mensen effectief te helpen gewicht te verliezen, te stabiliseren en te behouden.

Meer info: www.dukandieet.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen