NIAZ certificaat opnieuw toegekend aan het Havenziekenhuis

Array

Het Havenziekenhuis is weer geslaagd voor het keurmerk van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg. Op woensdag 12 mei, de dag van de verpleging, ontving dit Rotterdamse ziekenhuis aan de Maas het NIAZ certificaat uit handen van mevrouw drs H.W.M Beaard, directeur van het NIAZ. De NIAZ accreditatie werd eerder in 2008 al verleend en het Havenziekenhuis mag het NIAZ keurmerk dus blijven voeren. Patienten krijgen met dit keurmerk de garantie dat het Havenziekenhuis doorlopend en systematisch werkt aan een betere organisatie en een betere kwaliteit van de zorg.

De accreditatie is verleend op basis van een rapport, opgesteld door een team van externe auditoren. Een aantal ziekenhuisdeskundigen nam het Havenziekenhuis kritisch onder de loep. Zij bezochten verschillende afdelingen, spraken medewerkers en specialisten en controleerden talloze documenten. Johan Dorresteijn, directeur van het Havenziekenhuis, is er duidelijk trots op het keurmerk opnieuw in ontvangst te kunnen nemen.

“In januari van dit jaar zijn we uitgebreid getoetst door vertegenwoordigers van het NIAZ. Er is gekeken naar de interne afspraken over organisatieprocessen, of er volgens deze afspraken gewerkt wordt en of zij ook bijdragen aan een goede organisatie van alle werkzaamheden. Uit de toekenning blijkt dat men heeft geconstateerd dat de processen in het Havenziekenhuis voldoen aan de normen. Hiermee geeft het NIAZ aan dat we goede en veilige zorg bieden. Wij, als managementteam van het Havenziekenhuis, willen onze waardering uitspreken voor de grote inzet en betrokkenheid van álle medewerkers van het Havenziekenhuis als het gaat om kwaliteit en veiligheid. Naast goede zorg mét aandacht is het continu willen verbeteren daarmee ook een belangrijk onderdeel van waar het Havenziekenhuis voor staat.”

Alle medewerkers werden in april getrakteerd op verse fruitsalade waarmee het goede nieuws dat de patientenzorg van het Havenziekenhuis ´doorgelicht én gezond bevonden is´ werd gevierd. Woensdag 12 mei, de dag van de verpleging, stond in het teken van “zorg met aandacht” voor de medewerkers. De leidinggevenden verzorgden de bediening tijdens een gezamenlijke lunch en het NIAZ certificaat werd door mevrouw drs. H.W.M. Beaard, directeur van het NIAZ
overhandigd aan de directie van het Havenziekenhuis. Ook Loes Luca, “vriendin” van het Havenziekenhuis en centraal in de “zorg met aandacht” campagne op RTV Rijnmond, was hierbij aanwezig.

Bron: Havenziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen