Patiënt niet langer van ’t kastje naar de muur gestuurd

Array

Meer efficiente behandelingsroutes in ziekenhuizen
Niet langer ‘van het kastje naar de muur’ worden gestuurd voor verschillende afspraken. Op één locatie in het ziekenhuis geholpen worden door de behandelend specialist(en). Aan het eind van de dag als patient exact weten wat het behandelplan is. En een 8 procent kortere ligduur voor patienten Dit zijn enkele van de voordelen die Assist Zorgverbetering bewerkstelligt. Onder deze naam hebben Assist en Peirce BV vanaf vandaag officieel de handen ineengeslagen voor een betere, meer efficiente en goedkopere zorg, met als grote winnaars: de patient en de ziekenhuizen.

“Het gaat ons erom de zorg gastvrij in te richten. De zorg kan en moet goedkoper. En patienten moeten weten waar ze aan toe zijn op het moment dat ze het ziekenhuis binnenstappen. Met Peirce hebben wij een partner gevonden die in staat is om ervoor te zorgen dat de patient optimaal wordt bediend. Dit dankzij de ZorgProgramma’s die zijn ontwikkeld. We verwachten dan ook veel van deze samenwerking ”, aldus Jos Merx, algemeen directeur van Assist.

Antwoord op bezuinigingen
Assist Zorgverbetering biedt een antwoord op de noodzakelijke bezuinigingen in de zorgsector. Ze zet in op het maken en implementeren van op maat gemaakte ZorgProgramma’s voor in eerste instantie de ziekenhuismarkt en later ook voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg. Daarmee gaat het samenwerkingsverband verder waar Peirce BV al succesvol mee was begonnen: Oprichter van Peirce en partner in het samenwerkingsverband, Coen Ruys, arts: “Wat ons uniek maakt is dat onze arts-organisatie-adviseurs veranderingen realiseren vanuit hun klinische kennis en ervaring in de gezondheidszorg.  De ‘efficiente behandelingsroute’ van de patient staat daarbij centraal. Met onze ZorgProgramma’s realiseren we substantiele verbeteringen op het gebied van de inzet van zorgmedewerkers, roosterplanning, het aanvragen van aanvullend onderzoek, de doorlooptijd, de gemiddelde ligduur van patienten, het aantal herhaalbezoeken, kosten, kwaliteit, snelheid en service. Met succes is daar nu ook risicomanagement aan toegevoegd. Dit alles doen we op basis van een ziekenhuisbrede aanpak waarbij het management, de medische specialisten en de betrokken medewerkers allemaal een even belangrijke inbreng hebben.”

ZorgProgramma’s maken de zorg beter
De filosofie van Assist Zorgverbetering heeft zich in de praktijk al bewezen. Bij het Zaans Medisch Centrum (ZMC) is er met succes een bijdrage geleverd aan het opzetten van een multidisciplinair hart- vaatcentrum waarin verschillende specialismen op het gebied van hart- en vaatziekten zijn gebundeld. Rob van Haarlem, projectleider bij het ZMC : “We hadden al ideeen voor het bundelen van bepaalde aandoeningen binnen een loket en het efficienter inrichten van ZorgProgramma’s. Peirce/Assist Zorgverbetering heeft ons hierbij ondersteund en op basis van haar kennis en praktijkervaring processen en Zorgprogramma’s op elkaar afgestemd en gestroomlijnd. Dankzij goed uitgekristalliseerde ZorgProgramma’s kunnen we nu garanderen dat een patient in kort tijdsbestek alle noodzakelijke onderzoeken kan ondergaan en een optimale behandeling krijgt aangeboden. Patienten worden niet langer – om het even zo te formuleren – het hele ziekenhuis doorgestuurd.”

Bron: ZorgProgramma’s Assist

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen