Afspraak met huisarts lukt prima via internet

Array

In de  afgelopen weken vond een  discussie plaats over het wel of niet online afspraken maken met huisartsen. Bart Doornbosch is huisarts van Gezondheidscentrum Prisma te Almere. Hij mailt: In onze praktijk van meer dan 10.000 patienten, gezondheidscentrum Prisma van Zorggroep Almere, is een pilot gestart met het maken van afspraken via Mijngezondheid.net.

We hebben langdurige ervaring met het maken van een deel van de afspraken zonder triage. Deze afspraken lopen via onze receptie. Bij dringende klachten wordt er door de dokters-assistenten getrieerd. Deze wijze van afspraken maken levert ons slechts een tot twee “onnodige” consulten per dag op. Een deel van onze patienten kan nu deze afspraken zelf via Mijngezondheid.net boeken.

Bij deze internet-afspraken wordt de reden van het consult vermeld door de patient. De assistente kan achteraf trieeren en de patient bellen of via het internet hierover communiceren. Voordeel is gemak op voor de patient, hij kan een afspraak maken op een voor hem geschikt moment. Daarnaast biedt onze pilot de optie met de huisarts over uitslagen te communiceren via internet en medicatie te herhalen. Belangrijk pluspunt is dat het de druk op de telefoon flink vermindert en de bereikbaarheid verbetert. Tot zover dit bericht.

Op vrijdag 2 juli vindt het vierde internationale, nationale en lokale congres plaats over recente ontwikkelingen  in de ketenzorg plaats. Drie buitenlandse  sprekers (van Kaiser permanente en uit de Duitse disease management beweging) en Minister Klink houden  plenaire voordrachten. In twintig workshops komen actuele aspecten en goede voorbeelden van ketenzorg aan de orde. Een van de workshops gaat over online afspraak maken en andere vormen van telezorg voor chronische zieken. Wilt u op de hoogte raken van alles wat er heden ten dage speelt in zorgprogrammering, integrale bekostiging, ketenzorg en disease management? Wilt u vele innovatieve collega’s ontmoeten? Wilt u Minister Klink en Kaiser Permanente een keer in het echt zien?  Klik dan hier, lees de prachtige brochure, meld u aan en kom. De hele dag is boeiend.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen