Het nieuwe iSOFT magazine is uit

Array

Het nieuwe magazin van iSOFT van mei 2010 is uit. De zorgmarkt is altijd in beweging, maar door de val van Balkenende IV en de aangekondigde ‘rondes’ gaan veel zorginstellingen een spannende tijd tegemoet. In dit nummer heeft iSOFT artikelen samengebracht die betrekking hebben op slimme innovatie, maar die niet direct gaan over grote ICT projecten. Onderwerpen als Zorg 2.0, innovatie als proces, en alles over slimme productcombinaties vormen de inhoud van ons vernievwde iSOFT Magazine. Ze doen u hiermee graag een handreiking om als onderneming in beweging te blijven. Wellicht heeft u hem tijdens Ideaworks for Healthcare in Amsterdam al gezien, Paul Gründeman. Hij pionierde in de jaren negentig in de hartchirurgie en vertelt openhartig over de ‘zachte’ elementen die innovatieve groei nodig heeft om te prevaleren.

De Starfish en de Octopus zijn prachtige uitvindingen van Nederlandse makelij (UMCU), het neusje van patientveiligheid en innovatie in de ICT Zorg. Een tweede gesprek voeren we met Zorg 2.0 ambassadeur Lucien Engelen, van het UMC St Radboud. Hij laat zien dat de patient de arts in toenemende mate voorbij streeft als het om e-Health gaat. Steeds vaker komt een patient in de spreekkamer met een via Google gevonden diagnose, en vraagt vervolgens – al dan niet expliciet – om bevestiging. Door de informatiebehoefte van de patient te respecteren en hier gericht op in te spelen, kan de verhouding artspatient volgens hem aanzienlijk verbeteren. iSOFT kijkt nauwgezet naar deze trends, omdat ze een belangrijke verandering brengen in de wijze waarop zorginstellingen naar hun ICT pakket kijken. Naast het laatste nieuws uit de organisatie ook meer over Vantage Point, en de entree van de iPhone in het ziekenhuis… kortom, wij blijven met u in beweging. iSOFT Magazine Mei 2010

Bron: iSOFT

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen