Bernhoven beloond met drie sterren gastvrijheid in de zorg

Array

Ziekenhuis Bernhoven heeft -voor beide locaties- voor de derde achtereenvolgende keer het predikaat ’drie sterren’ voor gastvrijheid in zorginstellingen gekregen. De sterren zijn te vergelijken met de Michelinsterren in de horeca. Vier sterren is het hoogst haalbare, dus niet zo vreemd dat hoofd voeding Jan van Vugt trots is. In de eerste plaats op de medewerkers binnen het Facilitair Bedrijf, maar eigenlijk op alle medewerkers: ”Die sterren hebben we allemáál verdiend!”

Gastvrijheidszorg is meer dan alleen voeding, het gaat om het totale pakket dat het ziekenhuis aan patienten en bezoekers biedt. Daarin komt aan de orde hoe de gasten worden ontvangen en hoe de patientenkamers eruit zien:  is het schoon, is er niets kapot?
Het ziekenhuis is geïnspecteerd, en er is gesproken met onder meer patienten en de Clientenraad.

Nu de kwaliteit van de zorg nog…………….

De jury spreekt onder meer over de goede sfeer en gemoedelijkheid, de kleinschaligheid, de kindvriendelijkheid (het ziekenhuis ontving een smiley van de stichting Kind en Ziekenhuis omdat Bernhoven zich positief onderscheidt in de zorg voor het kind en de ouders), de makkelijk leesbare website, diverse hoogstaande specialisaties en het organiseren van zogenoemde zorgstraten zodat de patient alle onderzoeken op één dag heeft.

‘Gastvrijheidzorg met Sterren’ is een initiatief van LOC Zeggenschap in zorg, dat 2.200 clientenraden van thuis-zorginstellingen, woonzorgcomplexen, verzorgings- en verpleeghuizen, welzijn, geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke opvang en de clienten in die secoren, vertegenwoordigt, Koksgilde Nederland, waar 450 hoofden voeding en facilitair managers bij aangesloten zijn, en B+B Vakmedianet, uitgever van o.a. de vakbladen Gastvrije zorg en ZI Facilitair en de sterrengids Gastvrijheidszorg.
Het initiatief wordt ondersteund door organisaties als Actiz, ZN en de Ministeries van VWS en LNV.


Bron: Ziekenhuis Bernhoven

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen